ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα ειρήνης από το αντιπολεμικό κίνημα σε εκδήλωση στην Παραλία

μηνύματα-ειρήνης-από-το-αντιπολεμικό-41336

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους να πάρουν θέση δίπλα στο αντιπολεμικό- αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας ώστε ο λαός και οι λαοί της περιοχής να μη χύσουν το αίμα τους για να πλουτίσουν μια χούφτα πλουτοκράτες, όπως είπε, απηύθυνε το μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση, Ειρήνη Χρ. Μαργανέλης, στην αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το βράδυ στην Παραλία του Βόλου, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.

Αναφερόμενος στην Συρία, ο κ. Μαργανέλης τόνισε πως μετά την νέα επέμβαση πυκνώνουν τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής.

«Oι εξελίξεις που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο, αναδείχτηκαν μέσα από την παρουσίαση των εντεινόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τα μερίδια στη λεία των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. Αποτέλεσμα αυτών των αντιθέσεων είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία, η προσπάθεια αναζωπύρωσης των εθνικιστικών αντιθέσεων και του κάθε λογής αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια και η συνεχής αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο από το Τουρκικό κράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας πως έχει τεράστιες ευθύνες «γιατί πρωτοστατεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κρατώντας τη σημαία της νατοϊκής λυκοσυμμαχίας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κερδοφορίας των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων και της καλύτερης διείσδυσης τους στις αγορές της περιοχής», προσθέτοντας πως «η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων».

Τέλος, επισήμανε πως θα πρέπει να κλείσουν τώρα οι βάσεις και τα στρατηγεία στη χώρα μας, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από το εξωτερικό και να χαραχτεί μια άλλη πορεία «έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο μας» όπως ζήτησε.

Την αντιπολεμική εκδήλωση στήριζαν αρκετοί φορείς και σωματεία, όπως: Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Συνδικάτο καθαριστριών και καθαριστών, Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου