ΤΟΠΙΚΑ

Βράβευση της «Αλληλεγγύης» από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου

βράβευση-της-αλληλεγγύης-από-το-2ο-γυ-71810

Τους σύγχρονους ήρωες της ζωής, που με το αίμα τους δίνουν ζωή στο συνάνθρωπό τους, τίμησε χθες στο πρόσωπο του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», Ιγνάτιου Γελαγώτη, το 2ο Γυμνάσιο Βόλου. Ηταν μία συμβολική βράβευση στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που ανέλαβε να διοργανώσει το σχολείο για λογαριασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

«Οπως οι αγωνιστές πρόσφεραν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας, έτσι και οι εθελοντές αιμοδότες σήμερα προσφέρουν το αίμα τους σε καιρό ειρήνης για να δώσουν ζωή στους συνανθρώπους μας», αναφέρθηκε στον συμβολισμό της βράβευσης ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Απόστολος Ζαχαρός, που απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Γελαγώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρό, η βράβευση της Αλληλεγγύης, δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα. «Η απόφαση που λάβαμε σε επίπεδο συλλόγου διδασκόντων ήταν ομόφωνη. Γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων ότι ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών μειώνεται. Θέλουμε να αφυπνίσουμε την κοινωνία και κυρίως τους νέους. Θέλουμε να γίνει συνείδηση αφενός ο εθελοντισμός, αφετέρου η εθελοντική αιμοδοσία», τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Αλληλεγγύης», από το βήμα της επετειακής εκδήλωσης κάλεσε τα σχολεία να δημιουργήσουν τράπεζες αίματος. «Η τιμή που γίνεται στον σύλλογο είναι μια επιβράβευση για τον αγώνα που δίνουμε σε εθελοντική βάση προκειμένου να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας. Είναι συγκινητικό και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», είπε και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε σε κάθε σχολική μονάδα να δημιουργηθεί ένας αιμοδοτικός πυρήνας, μια τράπεζα αίματος σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων, συλλόγους γονέων και την Αλληλεγγύη. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα λάβουν τα μηνύματα, και όταν φθάσουν στην ηλικία των 18 ετών θα είναι έτοιμοι να γίνουν αιμοδότες και να συμβάλλουν στο έργο μας».

Σύμφωνα με τον κ. Γελαγώτη, η κατάσταση με τις τραγικές ελλείψεις που είχαν καταγραφεί στην τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου Βόλου έχει αρχίσει να ομαλοποιείται, ωστόσο πρόκληση συνιστά η περίοδος του Πάσχα.

Στην επετειακή εκδήλωση, τον κύριο λόγο είχαν οι μαθητές που απέδωσαν κείμενα και τραγούδια. «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε προς όλους και κυρίως προς τους μαθητές μας που τώρα διαμορφώνουν συνειδήσεις, αξίες και στάσεις ζωής, είναι να ενστερνιστούν και να κατανοήσουν τη μεγάλη θυσία των προγόνων μας και να παλέψουν να κρατήσουν και να διατηρήσουν όσα μας παρέδωσαν, και -γιατί όχι;- να τα αυξήσουν», σημείωσε ο κ. Ζαχαρός.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Βαρβάρα Βόντζου – φιλόλογος και Κωνσταντίνος Πριάκος – μουσικός, τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η μουσικός Αθανασία Γκόγκα και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο ζωγράφος Γιώργος Κουρκούβελος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου