ΤΟΠΙΚΑ

Επετειακή εκδήλωση των Πελοποννησίων στον Βόλο

επετειακή-εκδήλωση-των-πελοποννησίω-71933

Την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής στους πεσόντες του 1821 πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Μαγνησίας «Ο Μοριάς» μπροστά από την προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, θεσμικών φορέων και μελών του συλλόγου.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε τρισάγιο το οποίο τέλεσε ο π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου, στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον βωμό της ελευθερίας. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Σαρακατσάνος, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του «Γέρου του Μοριά» αποδίδοντας, συμβολικά, φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τα δίκαια του έθνους.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, την ίδια χρονική περίοδο, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες της υπέρτατης θυσίας, της ενότητας και του αγώνα, για την διασφάλιση της ελευθερίας και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών.

Κοινό είναι το μήνυμα των μελών και των φίλων του Συλλόγου για ενότητα, με την ευχή και την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί τελικά η κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου