ΤΟΠΙΚΑ

Παρελαύνουν 1.500 μαθητές αύριο στον Βόλο

παρελαύνουν-1-500-μαθητές-αύριο-στον-βόλο-71972

1.500 μαθητές από 30 δημοτικά σχολεία και 15 γυμνάσια και λύκεια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, 600 μέλη από 22 πολιτιστικούς συλλόγους, 12 τμήματα προσκόπων και τμήματα των σωμάτων ασφαλείας θα παρελάσουν αύριο, Κυριακή 25 Μαρτίου, μπροστά από την εξέδρα με τους αναπήρους πολέμου και προ των επισήμων. Η καθιερωμένη παρέλαση για την απόδοση τιμής στους ήρωες του 1821 θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στον Βόλο η υφυπουργός εσωτερικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως είναι καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια, εξέδρα θα υπάρχει μόνο για τους αναπήρους πολέμου, απέναντι από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ επίσημοι και κόσμος θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα την παρέλαση.

Χθες, εκπρόσωποι των μαθητών και αρχών της πόλης, απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του ’21, με την κατάθεση στεφάνων που έγινε στο μνημείο Ηρώων, στην παραλία, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου.

Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε ότι ο φετινός εορτασμός της Επετείου του ’21 είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς τη χώρα συγκλονίζει η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία. «Θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή να δούμε τη σπουδαιότητα της ημέρας στην ουσία της και για να εξακτινωθεί το μήνυμα της ελευθερίας, της ισότητας, της διασφάλισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Οι μέρες αυτές να δώσουν το μήνυμα σε όλον τον κόσμο για ελευθερία, για το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει μέσα σε όρια ανεξαρτησίας, τέτοια που δεν διακυβεύεται κανένα έννομο και προστατευμένο από τις διεθνείς συνθήκες δικαίωμά του», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο λαός μας πάντα μεγαλουργούσε όταν ακολουθούσε θετικά πρότυπα, και όταν ακολουθούσε αντι-πρότυπα τότε βυθιζόταν στην ύφεση. Η επανάσταση έχει δώσει πολλά πρότυπα, όπως αγάπης για την ελευθερία και τον άνθρωπο αλλά και αντι-πρότυπα όπως η διχόνοια. Οι μαθητές μας ζητούν από εμάς τους μεγαλύτερους να απαλείψουμε τα αντι-πρότυπα, και ιδιαίτερα τη διχόνοια, και ενωμένοι όλοι να αγωνιστούμε για να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

«Λένε ότι μία χώρα που ξεχνά την ιστορία της κινδυνεύει με αφανισμό. Αυτό δεν μας ακουμπά, γιατί πάντα εμείς ως Ελληνες είχαμε την ιστορία μας φάρο για να αποφεύγουμε τις ξέρες. Και σήμερα τιμούμε τους ήρωες που με το αίμα τους μας χάρισαν την ελευθερία», τόνισε εξάλλου ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου