ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Βούλιαξαν» οι Βόρειες Σποράδες από εκδρομείς

βούλιαξαν-οι-βόρειες-σποράδες-από-ε-774785

Περισσότεροι από 5.400 επιβάτες ταξίδεψαν για τις Βόρειες Σποράδες στο διάστημα από τις 11 μέχρι και τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που εξασφάλισε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ειδικότερα, πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα αλλά και την Θεσσαλία, Ελληνες και ξένοι, μετακινήθηκαν προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, στο πλαίσιο της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ακτοπλοϊκή κίνηση σε πλοία και ταχύπλοα.

Η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, ενώ όπως αναφέρουν ξενοδόχοι των νησιών, τα ποσοστά πληρότητας είναι υψηλά και αγγίζουν το 100% σε αρκετές περιπτώσεις.

Η κίνηση στο νησί του Παπαδιαμάντη είναι αυξημένη, σε σύγκριση με το διάστημα που προηγήθηκε και όπως υπολογίζεται, θα διατηρηθεί σε υψηλά ποσοστά και τον επόμενο μήνα, λαμβανομένης υπόψη της σταθερής κίνησης των ξένων επισκεπτών, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου ανέφερε ότι η κίνηση είναι η αναμενόμενη, ενώ διέβλεψε ότι η σεζόν θα κλείσει με μονοψήφια αύξηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν, την ίδια στιγμή, αρκετοί ξενοδόχοι της Σκοπέλου, με τις απόψεις να διίστανται, σε ό,τι αφορά στους τζίρους των επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη επισήμανση διατυπώνεται, ιδιαιτέρως, από τους εστιάτορες, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους, ακόμη και στην αιχμή της σεζόν.

Υψηλά ποσοστά πληρότητας σημειώνονται, εξάλλου, και στην Αλόννησο, με τη γενική εικόνα να είναι ανάλογη με τα άλλα δύο νησιά των Βορείων Σποράδων, χωρίς ιδιαίτερες αποκλίσεις.

Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι πως η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται δύσκολη στο σύνολό της, με την ελπίδα για κλείσιμο με θετικό πρόσημο να διατηρείται, παρά την εκκίνηση, η οποία δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες των επαγγελματιών.

Σε γενικές γραμμές πάντων, υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στους επιβάτες που αποπλέουν και τους επιβάτες που επιστρέφουν στο λιμάνι του Βόλου από τις διακοπές τους.

ΓΛ . ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου