ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για τη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

αντιδράσεις-για-τη-λειτουργία-της-αγο-37197

Αντιδράσεις επαγγελματιών και εμποροϋπαλλήλων έχει προκαλέσει η λειτουργία της εμπορικής αγοράς στο Βόλο, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, παρότι αναμένεται να λειτουργήσουν πέρα από τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με αφορμή τη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, εξέφρασε την αντίθεσή της στη λειτουργία της αγοράς και τη συμπαράστασή της στον τοπικό Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου τονίζει: «Η κατάργηση της Κυριακής – αργίας, μιας ιστορικής και με πολύχρονους αγώνες, κατάκτησης των εργαζομένων, δεν θα επιφέρει μόνο σοβαρότατα πλήγματα στο εμπόριο, αλλά θα ανοίξει και διάπλατα τον δρόμο για την κατάργησή της και στους υπόλοιπους κλάδους».

Εκδρομή προτείνουν οι «Εμποροι έτοιμοι για όλα»

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι «Εμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση», επισημαίνοντας ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έστω και περιστασιακά (7 Κυριακές) έχει στόχο να καταργήσει κάθε εργασιακό κεκτημένο για εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους, ενώ αντίθετα ευνοεί μόνο τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές.

Οι «Εμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση» καλούν τους εμπόρους και τους καταναλωτές τη συγκεκριμένη ημέρα να πραγματοποιήσουν μια εκδρομή. Ειδικότερα δίνουν ραντεβού σε εμπόρους, καταναλωτές και εμποροϋπαλλήλους στην πλατεία Πανεπιστημίου την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια εκδρομή στις Μηλιές.

Σε μποϋκοτάζ καλεί το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Στο πλευρό του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας τάσσεται το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής και καλεί εμπόρους, εμποροβιοτέχνες, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Βόλου να στηρίξουν την απεργία και να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά. Επίσης καλεί τους καταναλωτές να μποϋκοτάρουν την Κυριακή και να μην ψωνίσουν.

Οι εμποροϋπάλληλοι του Βόλου έχουν προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί, στην οδό Ερμού με Αντωνοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου