ΤΟΠΙΚΑ

«Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα»

θόλωσα-δεν-ήξερα-τι-έκανα-36723

Συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 35χρονο Βολιώτη, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα για επίθεση σε βάρος 17χρονης στην Καλλιθέα.

Ο κατηγορούμενος άρπαξε την ανήλικη από πίσω, ενώ εκείνη προχωρούσε και πήγαινε στο σχολείο, και τη φίλησε έξω από πιλοτή πολυκατοικίας, προκαλώντας της φόβο και τρόμο.

Συνελήφθη λίγη ώρα μετά το περιστατικό από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Η κοπέλα αντέδρασε έγκαιρα. Κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του δράστη και ζήτησε βοήθεια από 33χρονο, που έκανε βόλτα τον σκύλο του, η παρέμβαση του οποίου ήταν σωτήρια.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού στον καταδικασθέντα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη βία και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο 35χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας από το 2012, όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία. Εχει ιστορικό από την οικογένειά του, τέσσερα μέλη της οποίας νοσηλεύονται. Δεν είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των πράξεών του.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε εκ μέρους του «συγγνώμη» από την οικογένεια της ανήλικης και ευχήθηκε η 17χρονη να ξεπεράσει γρήγορα την τραυματική εμπειρία, που βίωσε.

Το δικαστήριο όρισε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο ότι ο 35χρονος θα παρακολουθεί θεραπευτικές συνεδρίες για έναν χρόνο, ενώ με τη δίκη ο καταδικασθείς κρατήθηκε για να εξετασθεί αν χρήζει ακούσιου εγκλεισμού.

Απολογούμενος ο 35χρονος είπε ότι κατά το περιστατικό θόλωσε και δεν γνώριζε τι έκανε. Στη συνέχεια πήγε να αγοράσει χρώματα από κατάστημα στην περιοχή, όπου σημειώθηκε η επίθεση, όπως τον είχαν στείλει οι γονείς του.

Η συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν έσπευσε να απομακρυνθεί μετά το περιστατικό και επικαλέστηκε δηλώσεις του 33χρονου, που βοήθησε την ανήλικη να καλέσει την Αστυνομία, ο οποίος επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό.

Νωρίτερα εξετάστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας η μητέρα της ανήλικης, η οποία περιέγραψε στο δικαστήριο πως ενημερώθηκε για το περιστατικό, όταν της τηλεφώνησε η κόρη της κατατρομαγμένη και κλαίγοντας. «Ηταν έντρομη, σοκαρισμένη», ανέφερε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου