ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησαν δωρεάν και δημόσια υγεία για όλους

ζήτησαν-δωρεάν-και-δημόσια-υγεία-για-ό-36110

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου επί της οδού Πολυμέρη ζητώντας δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, , πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρωτοβάθμια Σωματεία, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, λαϊκές επιτροπές.

Παράλληλα κατήγγειλαν την επέμβαση των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας και τη σύλληψη δεκάδων συνδικαλιστών – στελεχών του ΠΑΜΕ και δήλωσαν ότι η κυβέρνηση με την τρομοκρατία επιχειρεί να βάλει το γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι διαδηλωτές, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία γιατρών κι εργαζομένων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, ανήρτησαν πανό με το οποίο ζητούσαν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, καθώς και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στα Νοσοκομεία.

Διένειμαν σε διερχόμενους ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, με την οποία ζητούν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, με πλήρη παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή και χωρίς βιβλιάριο υγείας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου, τόνισε ότι τα πρωτοβάθμια Σωματεία, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές, φοιτητικοί Σύλλογοι, διαδηλώνουν και απαιτούν από την κυβέρνηση το θέμα της υγείας που είναι οξυμένο και μαστίζει όλο το λαό, να είναι δωρεάν και δημόσιο αγαθό.

«Απαιτούμε να κοπεί το χαράτσι της επίσκεψης στα Νοσοκομεία, να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και να δημιουργηθούν υποδομές στα Κέντρα Υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, τόνισε ότι η υγεία είναι το πιο κοινωνικό αγαθό για το οποίο πάλεψαν οι προηγούμενες γενιές και θα «δώσουμε τη μεγαλύτερη μάχη, για να μη θρηνήσουμε θύματα από την υποβάθμιση των υπηρεσιών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου