ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου προς Περιβαλλοντική: Είστε επικίνδυνοι για την πόλη και τη ΔΕΥΑΜΒ

δήμος-βόλου-προς-περιβαλλοντική-είστ-35433

Σε απάντηση χθεσινής ανακοίνωσης της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας σχετικά με την απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ, μετά τη δικαστική απόφαση που δίνει το δικαίωμα στην ΕΡΓΗΛ να κατάσχει από τραπεζικούς λογαριασμούς της Επιχείρησης το ποσό των 9,2 εκατ. ευρώ που διεκδικεί, από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το Τριμελές… Ξερολοδικείο Βόλου αποτελούμενο από τους γνωστούς ευαίσθητους γέροντες της οικολογίας απεφάνθη: Λάθος οι χειρισμοί Μπέου, είναι υπεύθυνος για τα τρία εκατομμύρια που χάθηκαν για τη ΔΕΥΑΜΒ και πήρε η ΕΡΓΗΛ!

Εντάξει μπορεί να διασκεδάζουμε για πολλά με την παρουσία τους, αλλά εδώ δεν σηκώνει αστεία. Πέρα από τις γραφικές αντιλήψεις είναι και επικίνδυνοι οι άνθρωποι, και ειλικρινά μας γεννούν πολλές υποψίες για το ρόλο και τα πραγματικά τους κίνητρα.

Την ώρα που δίνουμε τη νέα μάχη, αυτή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, να αποτρέψουμε τη λεηλασία και τη καταστροφή της ΔΕΥΑΜΒ, μόνοι αυτοί, μαζί με κάτι τριτο- τέταρτους πολιτικάντηδες, τύπου Αναστασίου και Ξηρακιά, παραδίδουν μαθήματα… Νομικής και ουσιαστικά δίνουν όπλα στους αντιπάλους μας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο πάθος τους κατά του Δημάρχου Βόλου και της σημερινής Δημοτικής Αρχής!

Η αλήθεια είμαι μία. Το 2014 παραλάβαμε μια αμετάκλητη απόφαση, του Αρείου Πάγου, σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και υπέρ της ΕΡΓΗΛ. Αμετάκλητη. Και έκτοτε παλεύουμε συνέχεια μήπως και την ανατρέψουμε, επ όφελος της πόλης και του δημοσίου συμφέροντος. Οι ισχυρισμοί τους, αν δεν είναι προϊόντα ασχετοσύνης και ευήθειας, τότε – δυστυχώς – είναι «κερκόπορτες» για την υπονόμευση και την ανάσχεση της συνέχισης της προόδου και της ανάπτυξης του Βόλου, με πολύ ταπεινά και φτηνιάρικα κίνητρα, όπως η προστασία του πολιτικού τους πάτρωνα, ηγέτη της πιο «σκοτινής» περιόδου για την πόλη.

ΥΓ. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που ως φήμες κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας και όχι μόνο. Ότι δηλαδή η όλη ιστορία με την επιχειρούμενη καταστροφή της ΔΕΥΑΜΒ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ώστε να περάσει η επιχείρηση σε ιδιώτες και να ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Το γεγονός ότι η στάση του Δημάρχου μας, Αχιλλέα Μπέου, απέτρεψε κάθε τέτοια σκέψη, ίσως και να δικαιολογεί το ιερό μένος, ορισμένων σε βάρος του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου