ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για τον πάγκο

για-τον-πάγκο-26388

Για τον πάγκο

Συνεχίζεται η… εισαγωγή στελεχών από την πρωτεύουσα για να στελεχώσουν διάφορους οργανισμούς και φορείς. Στην ΕΒΕΤΑΜ χθες τα ηνία ανέλαβε ο κ. Κων. Στουρνάρας, εξ Αθηνών ορμώμενος. Δεν ξέρω εάν ρωτήθηκε νωρίτερα η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ή εάν βολιδοσκοπήθηκαν στελέχη τοπικά εάν μπορούν να αναλάβουν θέση ευθύνης, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν λείπουν εκείνοι που μουρμουρίζουν ότι τους έχουν μόνο για τον «πάγκο».

Β.Κ.

Μικρή ανταπόκριση

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και η πρόεδρός της, Διαλεχτή Τσιτούμη, «σήκωσαν» και μάλιστα άμεσα το θέμα των αναπληρωτών και των ανατροπών που αναμένονται στους πίνακες για τις προσλήψεις από το νέο σχολικό έτος. Χτύπησε εγκαίρως καμπανάκι και συγκάλεσε συνάντηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Πόσοι ανταποκρίθηκαν; Μόλις οκτώ άτομα…

Ε.Χ.

Νέες αντιδράσεις

Εντονη δυσφορία επικρατεί μεταξύ των αγροτών. Οι δανειστές αρνήθηκαν να συζητήσουν οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση στις εισφορές όμως το αρχικό σχέδιο του υπ. Εργασίας, όπως παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των μπλόκων, τον Φεβρουάριο, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προέβλεπε ότι το κατώτερο ασφαλιστέο μηνιαίο εισόδημα δεν θα είναι κάτω του ποσού που αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου μισθού. Ο αγροτοσυνδικαλιστής του Αλμυρού Χρ. Πάντζιος, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν απέκλεισε αυτό να αποτελέσει αιτία νέων έντονων αντιδράσεων.

Β.Κ.

Απρόοπτα

Με καθυστέρηση μίας και πλέον ώρας ξεκίνησε χθες η σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΕΤΑΜ, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Στρατή Ζαφείρη. Ο λόγος; Οτι δεν είχαν ενημερώσει τα νέα μέλη για τη συνάντηση… Ο γενικός γραμματέας, πάντως, όπως και ο νέος πρόεδρος Κώστας Στουρνάρας περίμεναν υπομονετικά την έλευση παρά το ταξίδι από Αθήνα στο Βόλο.

Κ.Μ.

Γνώστης των προβλημάτων

Καλή γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στην ΕΒΕΤΑΜ ή τουλάχιστον σε μέρος εξ αυτών έχει ο νέος πρόεδρός της Κώστας Στουρνάρας, μηχανικός μεταλλείων – μεταλλουργός. Ο κ. Στουρνάρας συνεργάστηκε χρόνια με την ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών Πιστοποίησης και Ποιότητας, ενώ διηύθυνε επί 23 χρόνια την Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων, που σήμερα αποτελεί κομμάτι της ΕΒΕΤΑΜ. Σε συνδυασμό με την καλή πρόθεση που δήλωσε ότι έχει και βέβαια την αποδοτική συνεργασία του προσωπικού θα προσπαθήσει η θετική πορεία της επιχείρησης να συνεχιστεί και να πάει και πάρα πέρα.

Κ.Μ.

Το …στρουμφοχωριό σε νέες περιπέτειες

Με την ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, πιθανότατα έχει συγχωνευτεί και η ΜΑΚΙ ίσως και η projunior γαλάζια ομάδα με συνέπεια η παιδική ευτυχία να κυριαρχεί στο τοπικό στουμφοχωριό. Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Γ. Εμμανουηλίδης, μίλησε λέει με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κι εκείνος του είπε, εσύ είσαι Πρόεδρος της Οργάνωσης στη Μαγνησία. Επίσης του είπε να πάρει την παρέα του και να πάνε Εύοσμο στο Συνέδριο όπου συμμετέχουν από τις άλλες ΟΝΝΕΔ εκλεγμένοι Σύνεδροι. Δηλαδή από τους άλλους νομούς οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ εξέλεξαν Συνέδρους και στη Μαγνησία μετά το εκλογικό φιάσκο, ο κατ’ εντολή (;) Προέδρου, τοπικός Πρόεδρος, παίρνει μαζί του στο ταξίδι όποιους θέλει και πάνε βόλτα Θεσσαλονίκη για να ψηφίσουν στα όργανα του Συνεδρίου ως Σύνεδροι; Σίγουρα δεν πάνε waterland;

Α.Φ.

Τους δικαιολόγησε

Το σίγουρο είναι ότι δεν περίμενε τόσες αντιδράσεις για τη σχολειοκεντρική κατανομή των μαθητών από τα δημοτικά στα γυμνάσια ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Κι αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πως η αλλαγή θα είναι πιο… αναίμακτη. Ωστόσο οι αντιδράσεις δεν έλειψαν, μάλιστα κάποιες ήταν και ιδιαίτερα αιχμηρές. Ομως, ο Σωκράτης Σαβελίδης, δεν εισέπραξε τις αντιδράσεις ως απόρριψη της πρότασής του. Είδε στους αντιδρώντες διευθυντές, «ανθρώπους που λατρεύουν τα σχολεία τους κι αγωνίζονται γι’ αυτά όπως για τις οικογένειές τους».

Ε.Χ.

Νεκροταφείο εργοστασίων

Αυτόπτης μάρτυρας της δραματικής κατάστασης με τα κλειστά εργοστάσια στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου έγινε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Στράτος Ζαφείρης, που βρέθηκε χθες στην περιοχή για την αλλαγή διοίκησης στην ΕΒΕΤΑΜ. Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις πολιτικές του υπουργείου σε ένα φλέγον θέμα που καίει στην κυριολεξία την τοπική κοινωνία, προτίμησε να απαντήσει επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της πολιτικής του προϊσταμένης Θεοδώρας Τζάκρη, που τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωσή τους παραμένουν κενές περιεχομένου.

Γ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου