Κλειστό το δημοτικό καφενείο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-07-31, 16:45:26
Κλειστό το δημοτικό καφενείο

Λουκέτο εδώ και ένα τετράμηνο έχει μπει στο Δημοτικό Καφενείο στην κεντρική πλατεία της Συκής, γεγονός που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων του χωρίου. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το συγκεκριμένο καφενείο αποτελούσε στέκι για τους κατοίκους και τουλάχιστον εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν θα έπρεπε να λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετεί τόσο τους ίδιους όσο και τους επισκέπτες του χωριού.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Συκής, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου έκανε έξωση στον ενοικιαστή του καφενείου επειδή δεν τηρούσε τους όρους της συμβατικής του υποχρέωσης, ωστόσο από τότε που προέβησαν στην παραπάνω ενέργεια δεν προχώρησε καμία διαδικασία για την επαναλειτουργία του. Χαρακτηριστικά αναφέρουν «το καφενείο παραμένει κλειστό και μόνο τα αδέσποτα σκυλιά κυκλοφορούν. Στην προκειμένη περίπτωση οι δύο πλευρές μπορούσαν εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου να βρουν μια συμβιβαστική λύση και το καφενείο να λειτουργεί». 

Στη συνέχεια όπως επισημαίνουν  κάτοικοι της Συκής,  παρόλο που έγινε δημοπρασία από τη Δημοτική Αρχή και συμμετείχαν ενδιαφερόμενοι πλειοδότες, δεν ξαναλειτούργησε το δημοτικό καφενείο, μάλιστα οι ίδιοι αφήνουν αιχμές προς το Δήμο Νοτίου Πηλίου για αδιαφορία προς το χωριό τους.

Απροσπέλαστοι οι αγροτικοί δρόμοι

Στο μεταξύ όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού,  οι αγροτικοί δρόμοι βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να είναι απροσπέλαστοι, όχι μόνο από Ι.Χ. αυτοκίνητα, αλλά και από αγροτικά τρακτέρ.

Αγρότης της περιοχής περιγράφοντας την κατάσταση τονίζει : «Όλοι οι χωματόδρομοι της περιοχής μας έχουν γίνει χαντάκια. Οι δε δρόμοι μέσα στο χωριό έχουν καταντήσει  κατσικόδρομοι. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Δημοτική Αρχή. Ο Καλλικράτης μας «γύρισε» το χωριό πολλά χρόνια πίσω, πραγματικά είναι ντροπή να συναντάμε τέτοιες εικόνες στο χωριό μας».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=