Ημερίδα για τον εθελοντισμό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-08, 14:43:14
Ημερίδα    για    τον  εθελοντισμό

Η 5Η Δεκέμβρη έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ( παράρτημα Μαγνησίας) φέτος επέλεξε να τιμήσει αυτή την ημέρα συνδιοργανώνοντας με την Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Βόλου ημερίδα με θέμα τον Εθελοντισμό και το έργο της ΕΟΔ Μαγνησίας.

Η Ημερίδα αναπτύχθηκε σε τρεις διαφορετικές ενότητες.

Η πρώτη αφορούσε συγκέντρωση των μαθητών του Σχολείου όπου έγινε συζήτηση για την ιδέα του Εθελοντισμού και ιδιαίτερα σε σχέση με την Παιδεία και την Τέχνη. Σε δεύτερο βαθμό έγινε αναφορά :

 

  • Στις αιτίες και τους λόγους δημιουργίας της ΕΟΔ Μαγνησίας.
  • Στην ανάγκη δημιουργίας των τμημάτων δράσης.
  • Στη δράση και το ως τώρα παραχθέν έργο της ΕΟΔ Μαγνησίας.
  • Τους στόχους και τις προοπτικές της Ομάδας.

 

Ακόμη κατά τη διάρκεια της ημερίδας υπήρξε έκθεση και παρουσίαση υλικών, συσκευών και μέσων που χρησιμοποιεί η Ομάδα στις επιχειρήσεις της . Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις, εξέφρασαν απορίες όσον αφορά την χρήση και την λειτουργία των υλικών. Υπήρξαν ακόμη μικρές επιδείξεις από τα μέλη της ΕΟΔ Μαγνησίας ώστε να γίνουν κατανοητά στους μαθητές όλα τα παραπάνω.

 

Η τρίτη ενότητα τα μέλη της ΕΟΔ Μαγνησίας ανέπτυξαν στον προαύλιο χώρο του Σχολείου σενάριο με θέμα την: «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε πάσχοντα και διακομιδή του με Ασθενοφόρο».

 

Εκπαιδευμένα μέλη της ΕΟΔ Μαγνησίας ανέπτυξαν το σενάριο με όσο το δυνατόν πραγματικές συνθήκες ενώ ταυτόχρονα γινόταν πλήρης ενημέρωση και πληροφόρηση για τις τεχνικές και δεξιότητες που λάμβαναν χώρα.

Άμεση εμπλοκή στην πραγματοποίηση του παραπάνω σεναρίου είχε το «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» το οποίο παρείχε το ασθενοφόρο που διαθέτει το Κέντρο με πλήρη εξοπλισμό και το εξειδικευμένο πλήρωμα του. Το ασθενοφόρο συμμετείχε στην διακομιδή του τραυματία.

 

Τέλος δανειζόμενοι την φράση του συγγραφέα «Η παιδεία, η τέχνη και ο εθελοντισμός συνδέονται με ένα μαγικό τρόπο, και αυτό γιατί ανήκουν σε όλο το κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται όλα τα σύνορα» προκειμένου ν καταδειχθεί η μικρή ή μεγάλη αξία αυτής της συνάντησης με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου.

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=