Τιμή στους Ηρωες του ’40 μετά από 72 χρόνια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-27, 14:01:57
Τιμή στους Ηρωες του ’40 μετά από 72 χρόνια

Στο στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας θα παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας με αφορμή την 28η Οκτωβρίου.

Σε δήλωσή του μεταξύ άλλων με αφορμή την επίσκεψή του στο χώρο επισημαίνει: «Μετά από 72 χρόνια θα βρεθούμε μαζί με παιδιά και συγγενείς των πεσόντων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας για να τελέσουμε επιμνημόσυνη δέηση για τους ΄Ηρωές μας.  Πρόκειται για τους 7.963 μαχητές που έπεσαν στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, όμως παραμένουν ακόμα άταφοι και προσωρινά θαμμένοι, διάσπαρτα οστά, ομαδικοί τάφοι.  

Έστω και μετά από 72 χρόνια, μετά από μεγάλες προσπάθειες, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, αρχίζει η περισυλλογή των οστών και η τοποθέτησή τους στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου στην Κλεισούρα. Πρόκειται για μια ιστορική επέτειο αφού αρχίζει η προσπάθεια αποκατάστασης της μεγάλης αυτής εθνικής εκκρεμότητας απέναντι στους νεκρούς, μαχητές μας.  Έστω και με καθυστέρηση ανταποκρινόμαστε στις παραδόσεις μας, εκπληρώνουμε τις θρησκευτικές, πατριωτικές και ανθρώπινες υποχρεώσεις.  

Ας υποσχεθούμε ότι απέναντι σ’ αυτούς που πολέμησαν και έπεσαν μαχόμενοι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, θα πράξουμε το καθήκον μας για την πατρίδα μ’ όποιες θυσίες και αν χρειαστούν».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=