Στο δημοτικό συμβούλιο η αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-06-30, 14:02:51
Στο δημοτικό συμβούλιο η αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου

Το θέμα της αξιολόγησης και μάλιστα με ποσόστωση των προσόντων του προσωπικού του Δήμου Βόλου, πρόκειται να συζητηθεί σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 2:30 το μεσημέρι.

Εως και σήμερα, ο Δήμος Βόλου είναι υποχρεωμένος να εκδώσει για τους υπαλλήλους των οργανικών του μονάδων, απόφαση επιμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης και έως τα τέλη Αυγούστου να συντάξει την έκθεση αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι το 20% των υπαλλήλων θα πρέπει να συγκεντρώνει βαθμολογία από 8 έως 10, το 65% από 7 έως 8 και το 15% να συγκεντρώνει βαθμό 6 και κάτω.

Στην προοπτική της αξιολόγησης και μάλιστα με ποσόστωση έχει ήδη αντιδράσει η σημερινή δημοτική αρχή, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στις διατάξεις της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Εκτιμάται δε ότι το μέτρο της αξιολόγησης θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων δεξαμενών με εργαζόμενους προς διαθεσιμότητα - απόλυση, την ώρα που ο Δήμος Βόλου όχι μόνο δεν συγκαταλέγεται στους Δήμους της χώρας με πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα παρουσιάζει έλλειμμα σε προσωπικό που φθάνει τα 278 άτομα, όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών για την αξιολόγηση των ΟΤΑ της χώρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα θα τεθεί επί τάπητος με στόχο την έκδοση ψηφίσματος.

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται εξάλλου οι ίδιοι οι εργαζόμενοιπου «διαβάζουν» πίσω από την εγκύκλιο του Υπουργείου, απολύσεις. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, οι εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού, συγκέντρωσαν υπογραφές ενάντια στην εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 για την αξιολόγηση, που όπως τονίζουν στόχο έχει την απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και από το νομό.

Ετοιμάζονται να προχωρήσουν νομικά ενάντια στον αντισυνταγματικό όπως τον χαρακτηρίζουν Νόμο και βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μπλοκάρουν τα εις βάρος του εργασιακού τους μέλλοντος σχέδια.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=