ΥΓΕΙΑ

Εισοδηματικά κριτήρια για την περίθαλψη προτείνουν οι γιατροί

εισοδηματικά-κριτήρια-για-την-περίθα-182073
Μηδενική συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη σε εισοδήματα κάτω των 15.000 ευρώ πρότειναν οι Ιατρικοί Σύλλογοι στον Υπουργό Υγείας.
Δεκαεπτά σημαντικές προτάσεις για τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας, υπέβαλε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, στα πλαίσια συνάντησης του υπουργού με τους πέντε μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.
Τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και Λάρισας, που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας, τόνισαν στον υπουργό την ανάγκη να δοθεί μάχη για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση κάθε πολίτη σε υπηρεσίες υγείας ποιότητας και να ξεπεραστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό πρότειναν να καθιερωθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα βάσει εισοδηματικών, φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης, καθώς και να θεσπιστεί μηδενική συμμετοχή για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθήσει ένας διαρκής διάλογος για να παραχθούν οι θεσμικές αλλαγές και να εξοικονομηθούν τα χρήματα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του συστήματος.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου