ΥΓΕΙΑ

Κατσικίσιο γάλα: Θεωρείται σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών

κατσικίσιο-γάλα-θεωρείται-σημαντικό-244883

Το κατσικίσιο γάλα είναι ένα σημαντικό στοιχείο της διατροφής μας που θα ήταν καλό να μην παραλείπεται. Το γάλα αυτό εμπεριέχει ορισμένα πολύ θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αρχικά συμβάλλει στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυικού συστήματος, γιατί είναι το πιο πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο.

Επίσης είναι το μοναδικό γάλα που περιέχει βιοργανικό νάτριο και σελήνιο. Έτσι συγκεντρώνει τις υψηλότερες ποσότητες βιταμινών (βιταμίνες Α, Β2, C, D, νιασίνη) και περιέχει καροτίνη, η οποία λειτουργεί προληπτικά ενάντια στον καρκίνο. Το κατσικίσιο γάλα ακόμα είναι πλουσιότερο σε ασβέστιο σε σχέση με το αγελαδινό.Περιέχει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10% περισσότερο (Σε 100 γρ. Γάλακτος, το κατσικίσιο έχει 129 γρ. Ασβέστιο ενώ το αγελαδινό 117 γρ.). Επιπροσθέτως είναι το γάλα με τα μικρότερα λιποσφαιρίδια, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από την αρτηριοσκλήρυνση.

Το κατσικίσιο γάλα είναι σημαντικό να προσθέσουμε και ότι δεν προκαλεί αλλεργίες λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του και θεωρείται το πιο πολύτιμο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών μετά το μητρικό. Ακόμα συμβάλλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους. Τέλος χωνεύεται εύκολα, γιατί η σύστασή του είναι παρόμοια με αυτή των υγρών του στομάχου και δεν φουσκώνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου