ΥΓΕΙΑ

ΕΦΕΤ: Aλλεργιογόνες ουσίες σε δύο είδη τροφίμων

εφετ-aλλεργιογόνες-ουσίες-σε-δύο-είδη-τ-258039

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας σε δύο είδη τροφίμων. Πρόκειται για πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στην συσκευασία, ως όφειλε.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα:

Α) Σοκολάτα μαύρη ανώτερης ποιότητας βιολογική, με την εμπορική ονομασία «Carrefour Chocolat Noir superieur», που παρασκευάζεται από την εταιρία EMB 6148A CMI, 2, avenue du Pacifique – Les Ulis – 91977 COURTABOEUF Cedex France. Το προϊόν διακινείται από την εταιρία «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», σε συσκευασίες των 100 g, με L 2053 1 Α, γραμμοκώδικα (code bar) : 3270190127765 και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από : 08/ 2013.

Β) Σοκολάτα υγείας με άρωμα πορτοκάλι, με την εμπορική ονομασία «Edelbitter – Chocolate mit Orange», που παράγεται από την εταιρία HEILEMANN. Το προϊόν διακινείται από την εταιρία «ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ ΑΕ», σε συσκευασίες των 100 g, με ημερομηνία λήξης: 16-08-12.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις ανωτέρω εταιρίες και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην καζεϊνη γάλακτος να μην τα καταναλώσουν.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου