ΥΓΕΙΑ

Η μπανάνα στις υπηρεσίες της ομορφιάς

η-μπανάνα-στις-υπηρεσίες-της-ομορφιάς-268416

Το ήξερες ότι η μπανάνα έχει ενυδατικές, θρεπτικές, καταπραϋντικές, μαλακτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες;

Μάθε λοιπόν ότι η μπανάνα, έχει πολλά να προσφέρει στην επιδερμίδα, αφού ο καρπός της είναι πλούσιος σε βιταμίνες A, B, C, D. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μοναδικές μάσκες προσώπου, μαλλιών αλλά και πίλινγκ σώματος!

Χρησιμοποίησε φρέσκες μπανάνες και, φυσικά, χωρίς σημάδια ή χτυπήματα. Πολτοποιήστε τις μέχρι να γίνουν μια λεία αλοιφή.

Οι μπανάνες από τη στιγμή που θα κοπούν ωριμάζουν πολύ γρήγορα. Μην ανησυχήσεις, γιατί ακόμη και ώριμες δεν χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις υπέροχες μάσκες!

Συνταγές για μάσκες προσώπου

Για ξηρή επιδερμίδα

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα1 κουταλάκι πολτό αβοκάντο

Για λιπαρή επιδερμίδα

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα1 κουταλάκι φρέσκο γιαούρτι5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας μισό κουταλάκι άργιλο σε σκόνη

Για κανονική επιδερμίδα

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα1 κουταλάκι μέλι

Αντιρυτιδική για πρόσωπο και λαιμό

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος10 σταγόνες χυμό πορτοκαλιού

Ανακάτεψε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωσέ το σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησε να δράσει για 20 λεπτά. Τέλος, δεν έχεις παρά να ξεπλύνεις με χλιαρό νερό.

Μάσκα μαλλιών για μαλλάκια συναρπαστικά!

Ανακάτεψε περίπου 1/2 φλιτζάνι πολτό μπανάνας με δύο κουταλιές καστορέλαιο. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου από τις άκρες προς τη ρίζα. Τύλιξε τα με πλαστική μεμβράνη και ζεστή πετσέτα. Άφησε για 1 ώρα και λούσε τα.

Τέλειο ενυδατικό πίλινγκ σώματος

3 φλιτζάνια πολτοποιημένη μπανάνα1 φλιτζάνια αλόε βέρα τζελ1/2 φλιτζάνι ζάχαρη1 φλιτζάνι βερικοκέλαιο

Ανακάτεψε όλα τα υλικά και άπλωσε σε όλο το σώμα κάνοντας απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Άφησε τη μάσκα να δράσει για άλλα 10 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου