ΥΓΕΙΑ

Διατηρήστε τα δόντια σας χωρίς λεκέδες

διατηρήστε-τα-δόντια-σας-χωρίς-λεκέδε-272148

Περιορίστε την κατανάλωση τροφών που λεκιάζουν τα δόντια σας, σύμφωνα με τους ειδικούς βουρτσίστε τα δόντια σας κάθε μέρα και χρησιμοποιήστε μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα (ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορούν να αφαιρέσουν 98,2 τοις εκατό της πλάκας).

Επίσης χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα με αντιβακτηριδιακή δράση για να βοηθήσουν να διαλύσουν την πλάκα. Αυτό που επισημάνουν οι ειδικοί είναι ότι πρέπει να προσέχετε την διατροφή σας καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία αλλά και την εξωτερική εικόνα των δοντιών σας.

Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να λεκιάσουν τα δόντια περισσότερο από άλλα. Σκουρόχρωμα ποτά όπως ο καφές, αναψυκτικά τύπου cola και το τσάι είναι μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες. Δεν χρειάζεται να κόψετε αυτά τα πράγματα από τη διατροφή σας εντελώς για να κρατήσει τα δόντια σας καθαρά. Απλά φροντίστε να μειώσετε τη δόση τους ή να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και βουρτσίστε τα δόντια σας ή να μασάτε τσίχλα αμέσως μετά την κατανάλωση τους.

Υπάρχουν επίσης πολλά τρόφιμα που ενεργούν ως φυσικά λευκαντικά όπως μήλα, μπρόκολο, σπανάκι, σέλινο, οι φράουλες είναι μερικά μόνο από τα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε αργότερα για να βοηθήσει να καθαρίσουν τα δόντια σας.

Ωστόσο για όλους όσους αγαπούν τον καφέ, τα νέα δεν είναι καλά, καθώς ο πιο σκούρος καφές, είναι το χειρότερο για τα δόντια σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ελάφρυνση του καφέ σας με λίγο γάλα, το οποίο θα σας δώσει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του ασβεστίου και βιταμίνης D, τα οποία είναι τόσο καλά για τη διατήρηση υγιών άσπρων δοντιών.

Ακόμα και το τσάι έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά χρωστικό για τα δόντια. Είναι πλούσιο σε συστατικά που ονομάζεται τανίνες, που προκαλούν επίθεση προκαλώντας τα βακτηρίδια και πλάκα. Ωστόσο, μαύρα τσάγια προκαλούν τους χειρότερους λεκέδες, έτσι ώστε να κολλήσει στο ανοιχτόχρωμο χρώμα δοντιών σε σύγκριση με το τσάι-πράσινο, λευκό και φυτικά μείγματα.

Αν είστε σαν τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το μαύρο τσάι, χρησιμοποιήστε καλαμάκι. Και κάτι ακόμα, βεβαιωθείτε ότι το τσάι σας δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο, διότι τόσο ζεστό όσο και κρύο τείνουν να ανοίξουν οι πόροι στα δόντια σας και να εκφυλιστεί το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα πιο μόνιμοι λεκέδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου