ΥΓΕΙΑ

Πώς θα βελτιώσετε την υγεία σας

πώς-θα-βελτιώσετε-την-υγεία-σας-277495
Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές
Συστηματική άσκηση, καλύτερη διατροφή, λιγότερο άγχος, περισσότερος ύπνος… είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να έχεις μια καλύτερη ζωή ποιοτική και μακροχρόνια.
Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να βελτιώσεις την υγεία σου:
1. Γύμνασε την καρδιά σου
Η καρδιά ανταποκρίνεται στις ασκήσεις, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι μυς. Έτσι όπως δυναμώνεις το στήθος σου με «καθίσματα», η καρδιά σου δυναμώνει με αεροβικές ασκήσεις. «Η τακτική εκγύμναση, για αρκετό καιρό, μπορεί να μειώσει τους καρδιακούς παλμούς σου κατά 20 χτύπους το λεπτό», αναφέρει ο καρδιολόγος Dr Paul Thompson.
2. Αύξησε την καλή χοληστερόλη
Αν δεν έχεις καλή χοληστερόλη να κυλά στις αρτηρίες σου, ακόμα και οι μικρές ποσότητες της κακής χοληστερόλης που υπάρχουν μέσα σου, μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνα εμπόδια στη ροή του αίματος, καθώς “χτίζονται” στα τοιχώματα των αγγείων. Οι καλύτεροι τρόποι για να αυξήσεις την καλή χοληστερόλη περιλαμβάνουν τρία ποτήρια χυμό πορτοκαλιού την ημέρα, τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα (βλ. παρακάτω) και απώλεια περίπου 5 κιλών, αν ανήκεις στην κατηγορία των υπέρβαρων. Τι το θες το αυτοκίνητο; Πήγαινε με γρήγορα βήματα να πάρεις το μετρό, βγάλε το σκύλο βόλτα, πάρε διάδρομο στο σπίτι (για να μη βαρεθείς βάλε και μια μικρή τηλεόραση μπροστά), βρες δικαιολογίες να βάζεις το σώμα σου σε κίνηση!
3. Διατήρησε σταθερή την αρτηριακή σου πίεση, κάνε σεξ
Πανεπιστημιακή έρευνα σε 220 άντρες έδειξε ότι εκείνοι που είχαν φυσιολογική αρτηριακή πίεση έκαναν σεξ 25% πιο συχνά, σε σχέση με αυτούς που είχαν υψηλή πίεση. Ο λόγος; Οι γιατροί λένε ότι οι άντρες που έχουν φυσιολογική πίεση διαθέτουν περισσότερη τεστοστερόνη, τα επίπεδα της οποίας επηρεάζονται από την σεξουαλική τους ζωή.
4. Γυμναστική λίγη και καλή
Μία έρευνα 12 ετών, στην οποία συμμετείχαν 22.000 άντρες σε νοσοκομείο της Βοστόνης, έδειξε ότι η έντονη γυμναστική για 11 με 24 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων κατά 36%. Άντρες που ασκούνταν περισσότερο χρόνο, δεν είχαν κανένα παραπάνω «προνόμιο».
5. Προσπέρασε ένα hangover
Πίνε ανοιχτόχρωμα ποτά, όπως είναι το gin και η vodka. Αυτά έχουν λιγότερες πιθανότητες να σου προκαλέσουν hangover συγκριτικά με πιο σκούρα ποτά (brandy, ουίσκι, κόκκινο κρασί) γιατί περιέχουν λιγότερα παρόμοια συστατικά ζύμωσης και παλαίωσης. Επίσης, να προσθέτεις πάντα στο ποτό χυμό πορτοκάλι, καθώς η φρουκτόζη που θα λάβεις θεωρείται πως μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό του ποτού μέχρι και 25%.
6. Περπάτα καθημερινά για 30 λεπτά με γρήγορο βήμα
Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να δρέψεις τα τεράστια προνόμια του να σηκωθείς από τον καναπέ και να είσαι πιο υγιής. Είναι τεράστιο το όφελος για το καρδιαγγειακό σου σύστημα, καθώς «ενεργοποιεί» τον οργανισμό.
Σύμφωνα με πρόσφατε έρευνες, με το περπάτημα (ακόμα κι αν σου είναι δυσάρεστο ή κουραστικό λόγω περιττών κιλών ή πόνων στις αρθρώσεις) ο οργανισμός ανοίγει «παρακαμπτήριες οδούς» στα αγγεία των κάτω άκρων, κάνοντας ένα φυσικό bypass και βελτιώνοντας από μόνος του την κυκλοφορία του αίματος.
7. Αντιμετώπισε την κατάθλιψη με άσκηση
Ένας 40λεπτος περιορισμός μπορεί να προκαλέσει στρες και οι έρευνες έδειξαν ότι η τακτική άσκηση μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική όσο και τα αντικαταθλιπτικά. Δοκίμασε το κολύμπι, την ποδηλασία ή το τρέξιμο.
8. Κατάργησε το δεύτερο ποτήρι καφέ
Η καφεΐνη των δύο ποτηριών προσθέτει 16 χτύπους παραπάνω στον καρδιακό σου παλμό το λεπτό, με αποτέλεσμα να γίνεσαι περισσότερο ευερέθιστος και αγχώδης.
9. Ξεκούρασε το μυαλό σου
Η άσκηση δεν έχει σκοπό μόνο να σου προσφέρει φυσικά προνόμια, καθώς μπορεί επίσης να αυξήσει τη ροή του αίματος και το οξυγόνο στον εγκέφαλο, κάνοντάς σε πνευματικά γρηγορότερο. Παράλληλα σε προφυλάσσει από το Alzheimer.
10. Λιγότερο φαΐ, περισσότερη ζωή
Οι ερευνητές βρήκαν ότι ποντίκια με διατροφή χαμηλών θερμίδων ζουν περισσότερο σε σχέση με αυτή που έχουν διατροφή υψηλών θερμίδων. Επίσης, ανακάλυψαν ότι αλλάζοντας τη διατροφή των ποντικιών από υψηλών σε χαμηλών θερμίδων σβήνουν περίπου το 70% όλων των γενετικών ενδείξεων της ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι η ζημιά που προκαλεί η διατροφή υψηλών θερμίδων δεν είναι μόνιμη και μπορεί να διορθωθεί, απλά αλλάζοντας τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνεις.
11. Κόκκινο ή θάνατος
Από δύο μέχρι τέσσερις μερίδες σάλτσα τομάτας την εβδομάδα, μαγειρεμένες ή μη, είναι ικανές να σου μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 34%. Εξαιρετικές αντικαρκινικές ιδιότητες έχει επίσης το μπρόκολο.
12. Τρώγε λιπαρά ψάρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
Ένα γεύμα σολομού την εβδομάδα (ή σαρδέλας, ή κολιού, ή άλλων λιπαρών ψαριών) μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ξαφνικής θανατηφόρας καρδιακής προσβολής.
Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτελούν το κλειδί και ο σολομός έχει πολύ περισσότερα από αυτούς τους φρουρούς, από οποιοδήποτε άλλο ψάρι. Χρειάζεσαι κι άλλο λόγο; Δύο μερίδες την εβδομάδα μπορούν να καταπολεμήσουν την αρθρίτιδα, αυξάνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας κάθε φλεγμονή γύρω από τις αρθρώσεις σου.
ygeianews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου