ΥΓΕΙΑ

Δευτέρα οι περισσότερες καρδιακές προσβολές

δευτέρα-οι-περισσότερες-καρδιακές-πρ-278030

Σύμφωνα με 10ετή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία το 20% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρδιακές προσβολές , πεθαίνουν ημέρα Δευτέρα.

Οι ‘κραιπάλες’ του Σαββατοκύριακου που συνδέονται με το αλκοόλ και το άγχος για την επιστροφή στην εργασία είναι παράγοντες που συμβάλλουν σε ένα υψηλότερο ποσοστό των καρδιακών προσβολών τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σε 80.000 άνδρες και γυναίκες που πέθαναν από καρδιακή νόσο στη Σκωτία μεταξύ του 1986 και του 1995 , το ποσοστό θνησιμότητας της Δευτέρας ήταν υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα.

Οι θάνατοι των γυναικών κάτω των 50 ετών χωρίς προηγούμενο ιστορικό καρδιακής νόσου αυξήθηκε κατά το ένα πέμπτο τη Δευτέρα σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο.

Όσο για τους άνδρες κάτω των 50 ετών χωρίς προηγούμενα καρδιακά προβλήματα, υπήρξε 19% αύξηση των θανάτων κατά την πρώτη ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας (σιγά μη ξαναπώ Δευτέρα)Αντιθέτως, παρατηρήθηκε μικρότερος αριθμός καρδιακών θανάτων που σχετίζονται με την Τρίτη. (Τρίτη, Τρίτη, Τρίτη)

Επιπλέον δεν υπήρξε αύξηση στο ποσοστό των θανάτων των ανθρώπων με ιστορικό καρδιακής νόσου, την εν λόγω ημέρα….

Το γεγονός αυτό αποδόθηκε ότι τα άτομα με καρδιακές παθήσεις είναι πιο πιθανό να αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια της καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και να μεταβαίνουν έγκαιρα στο νοσοκομείο. Επιπλέον η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν μειώνει τις πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου