ΥΓΕΙΑ

φιλί: εκτός από τα προφανή τι άλλο προσφέρει?

φιλί-εκτός-από-τα-προφανή-τι-άλλο-προσφ-278135

Το φιλί, είναι μεγάλη υπόθεση, καμιά φορά πιο μεγάλη και από το σεξ. Ερωτικό, διεγερτικό, συναισθηματικό, απολαυστικό, επικοινωνία σε άλλο επίπεδο. Είναι μια τρυφερή πράξη που μοιράζονται δυο άνθρωποι και μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει την στιγμή.

Τα αποτελέσματα ενός κακού φιλιού αρκούν για να χαλάσουν το κλίμα σε έναν επίδοξο έρωτα ενώ αντίθετα ένα όμορφο και δυνατό φιλί, μπορεί να κάνει και τους δύο να ζητούν απεγνωσμένα να φιληθούν ξανά και ξανά και ξανά. Πέρα από τους προφανείς λόγους που μας κάνουν να επιζητάμε και να απολαμβάνουμε τόσο ένα φιλί, υπάρχου και άλλοι, πιο τεχνικοί που το κάνουν περισσότερο ενδιαφέρον: –

Ξέρατε ότι το φιλί συμβάλλει στη μείωση της αποσύνθεσης δοντιών καθώς παράγεται περισσότερο σάλιο, το οποίο και καθαρίζει το στόμα; Ω, ναι!

-Επίσης, το φιλί προστατεύει από την είσοδο βλαβερών βακτηριδίων στο στόμα μας. Υπολογίζεται ότι πέντε εκατομμύρια βακτηρίδια ανταλλάσσονται μεταξύ των συντρόφων σε ένα παθιασμένο φιλί, που όμως δημιουργούν αντισώματα στον οργανισμό μας ( καλό είναι να πλένουμε αρκετά συχνά και σχολαστικά τα δόντια μας!).

-Το φιλί μπορεί να απελευθερώσει ορμόνες που μειώνουν το στρες, μειώνουν την πίεση και μας κάνει να αισθανόμαστε νεότεροι.

-Με ένα λεπτό φιλιού καταναλώνουμε 26 θερμίδες. Χρησιμοποιούμε μόνο δύο μύες για να δώσουμε ένα στιγμιαίο φιλί και όλους τους μύες του προσώπου σου κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου φιλιού.

-Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί ειδικά νεύρα προκειμένου να συναντιούνται τα χείλη δύο ατόμων στο σκοτάδι. Εκπληκτικό?

-Οι άνθρωποι που φιλούν το σύντροφο τους αρρωσταίνουν λιγότερο στην εργασία τους, παθαίνουν λιγότερα ατυχήματα με το αυτοκίνητο και ζουν περίπου πέντε χρόνια περισσότερο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου