ΥΓΕΙΑ

Κολλητική μία στις έξι μορφές καρκίνου

κολλητική-μία-στις-έξι-μορφές-καρκίνο-297981

Ένα στα έξι περιστατικά καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή περίπου δύο εκατομμύρια περιπτώσεων ετησίως, προκαλείται εξαιτίας μόλυνσης από κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό, όπως ιό, βακτήριο ή παράσιτο, που θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να θεραπευτεί έγκαιρα, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Αυτές οι μολύνσεις θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και τουλάχιστον το 16%, όσων θα εμφανίσουν καρκίνο σε ολόκληρο τον κόσμο να μην νοσήσει.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αντίθετα με την κοινή αντίληψη πως ο καρκίνος δεν κολλάει από τους άλλους, στην ουσία σε σημαντικό βαθμό είναι κολλητικός. Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο καρκίνος θα αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά στο μέλλον, αν πάψει να θεωρείται αποκλειστικά ως μη μολυσματική νόσος.

Οι ερευνητές της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Έρευνα στον Καρκίνο, που εδρεύει στη Γαλλία, με επικεφαλής την Κατρίν ντε Μαρτέλ και τον Μάρτιν Πλάμερ, ανέλυσαν τις περιπτώσεις 27 ειδών καρκίνου σε 184 χώρες και κατέληξαν στη διαπίστωση ότι τέσσερις είναι οι κυριότερες αιτίες μόλυνσης: ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV), τo ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H.pylori), καθώς και οι ιοί της ηπατίτιδας B και C.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου