ΥΓΕΙΑ

Οι θεραπευτικες ιδιοτητες της φλουδας καρπουζιου

οι-θεραπευτικες-ιδιοτητες-της-φλουδα-302951

Μην πετάτε τη φλουδα απο το καρπούζι!

Το Καρπούζι είναι ενα καλοκαιρινο φρούτο που χαρη στην υψηλη περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να μειώσει τη δίψα. Επιπλέον, το καρπούζι περιέχει επίσης διάφορα είδη των βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών ουσιών και πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν σε εναλλακτικές θεραπείες, όπως πυρετό, δυσκολία στην αφόδευση, πονόλαιμος, ηπατίτιδα, υψηλή πίεση του αίματος, ανικανότητα, υψηλο ουρικό οξύ , και μπορει να αφαιρέσει τις ρυτίδες στο πρόσωπο.

Ωστόσο, είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι περισσότεροι καταναλωτές τρώνε μόνο τον καρπό του καρπουζιού που έχει χρώμα κόκκινο, ενώ τη λευκή σάρκα που ειναι κοντά στο δέρμα τη πετάνε.Η φλούδα του καρπουζιου είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη. Οι βιταμίνες που βρίσκονται στην φλούδα του καρπουζιού περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Περιέχει επίσης την κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βήτα-καροτίνη, και το λυκοπένιο το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Η βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και οι πρωτεΐνες που βρισκονται στη φλούδα του καρπουζιού μπορεί να χρησιμοποιηθουν για το δέρμα, και κανουν τα μαλλιά λαμπερα. Ενώ η β-καροτίνη και το λυκοπένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιοξειδωτικό και να ενισχύσουν το δέρμα του προσώπου και την πρόληψη των ρυτίδων στο πρόσωπο.

Το λυκοπένιο είναι ένα από τα στοιχεία των καροτενοειδών όπως η βήτα-καροτίνη. Το Λυκοπένιο στο καρπούζι μπορεί να κάνει το δέρμα του προσώπου εξετάσουμε πιο ακτινοβόλο, φρέσκο, και μας κανει νεότερους. Το Λυκοπένιο μπορεί επίσης να αυξήσει τη γονιμότητα και βοηθούν τους άνδρες σεξουαλικα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η έρευνα δείχνει ότι το περιεχόμενο της κιτρουλίνης στο καρπούζι έχει παρόμοια αποτελέσματα με το Viagra, αλλά εντελώς χωρίς παρενέργειες. Σε ορισμένες χώρες όπως στη Νότια Αμερική, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, και τις αραβικες, με οι φλουδες απο καρπούζι, τρώγεται συχνά ως πίκλες ή ως λαχανικό.

Το αποτέλεσμα μιας έρευνας στην Ιορδανια, δείχνει ότι φλουδα του καρπουζιου μπορεί να θεραπεύσει τουλάχιστον πέντε είδη ασθενειών. Τη χρόνια υψηλή πίεση αίματος, τη φλεγμονή των νεφρών,τη δύσκολη ούρηση, τη δυσκοιλιοτητα και την υδρωπικία.

1.Για την υψηλή πίεση του αίματος συμβουλεύεται να στεγνώσετε την φλουδα του καρπουζιού και στη συνέχεια την θρυμματίζετε. Κάθε μέρα, λαμβάνονται 20 g από τη φλουδα , μαγειρεμένη με λίγο νερό. Ασθενείς με υψηλη πιεση που το έπιναν τακτικά για ένα μήνα, θα μπορούν να θεραπευτούν .

2.Για τις τέσσερις άλλες ασθένειες συμβουλευεται να κόψετε την φλουδα του καρπουζιού σε μικρα κοματια,τα μαγειρευετε λιγο,κατοπιν τα κανετε ζύμη και στη συνέχεια τα αποθηκεύετε σε γυάλινες φιάλες οι οποίες είναι καλα κλεισμενες. Είναι καλο να τρωτε μια κουταλιά την ημέρα πριν από το πρωινό και για ένα μήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου