ΥΓΕΙΑ

Η ομάδα αίματος σχετίζεται με την υγεία μας

η-ομάδα-αίματος-σχετίζεται-με-την-υγεί-309449

Είναι δυνατόν να επηρεάζει η ομάδα αίματος τον κίνδυνο που διατρέχουμε να αναπτύξουμε καρκίνο, υπογονιμότητα, πεπτικό έλκος ή και λοιμώδη νοσήματα ακόμα, όπως η ελονοσία; Ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν πως – στην χειρότερη περίπτωση – είναι πάρα πολύ πιθανό…

Η νεώτερη μελέτη για τις ομάδες αίματος δείχνει πως όσοι έχουν ομάδα αίματος 0 διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν αυτό το όφελος σε μελέτη με 20.000 εθελοντές. Η μελέτη τους, που πρόκειται να δημοσιευθεί σε μία από τις σημαντικότερες ιατρικές επιθεωρήσεις, την «The Lancet», έδειξε πως όσοι φέρουν το γονίδιο Adamts7 διατρέχουν σημαντικό υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος.

Σε όσους φορείς όμως έχουν ομάδα αίματος Ο, το Adamts7 δεν αυξάνει τον κίνδυνο αυτό.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μέρντοκ Ράιλι, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο, λέει πως αυτή η γνώση θα μπορούσε να συμβάλει στην επινόηση νέων φαρμάκων για όσους κινδυνεύουν να υποστούν έμφραγμα, τα οποία θα μιμούνται την ωφέλιμη δράση του γονιδίου όσων έχουν ομάδα αίματος Ο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου