ΥΓΕΙΑ

Κατακτήστε την ηρεμία, νικήστε τον καρκίνο

κατακτήστε-την-ηρεμία-νικήστε-τον-καρ-310132

Οι νευρικοί άνθρωποι μάλλον κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS ONE». Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Stanford διεξήγαγαν σχετικά πειράματα σε άτριχα ποντίκια, τα οποία εξέθεσαν σε υψηλά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας, αντίστοιχα με εκείνα των ανθρώπων που περνούν πολλή ώρα στον ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Προηγουμένως, οι ερευνητές είχαν εντοπίσει τα πιο νευρικά και αγχώδη ποντίκια. Λίγους μήνες αργότερα όλα τα ποντίκια είχαν αναπτύξει όγκους στο δέρμα. Ωστόσο, τα πολύ νευρικά ποντίκια ανέπτυξαν πολύ περισσότερους, καθώς και πιο επιθετικούς όγκους. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα συμπεράσματα του πειράματός τους αφορούν και τους ανθρώπους.

«Είναι ήδη αρκετά επιβαρυντικό το γεγονός ότι μια διάγνωση για καρκίνο προκαλεί στρες και ανησυχία. Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι το στρες και η ανησυχία μπορούν να επιταχύνουν την εξέλιξη του καρκίνου, τροφοδοτώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο», δήλωσε ο dr. Firdaus Dhabhar από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Stanford.

Πηγή: vita.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου