ΥΓΕΙΑ

Διώξε Τους Μαύρους Κύκλους και άσε το βλέμμα σου να λάμψει!

διώξε-τους-μαύρους-κύκλους-και-άσε-το-β-313049

Τα μάτια αντανακλούν και προσδιορίζουν τη λάμψη και την έκφραση όλου του προσώπου. Ταυτόχρονα όμως, είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία του και μπορούν να προδώσουν τόσο την κούραση, όσο και την ηλικία σου.

Η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο είναι πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο δέρμα σου. Έτσι, αρχίζει πιο γρήγορα να αφυδατώνεται και να χάνει τη λάμψη της, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μαύρων κύκλων.Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν σε αυτό είναι η κακή φλεβική και λεμφική κυκλοφορία. Την κατάσταση επιβαρύνει η ύπαρξη τοξινών (ελεύθερες ρίζες) που ο οργανισμός δεν μπορεί να αποβάλλει, με αποτέλεσμα την κακή οξυγόνωση. Μαύροι κύκλοι, σακούλες και πρόωρη γήρανση κάνουν έτσι την εμφάνισή τους.

Όσον τώρα αφορά στους εξωτερικούς παράγοντες, αυτοί είναι κυρίως το άγχος, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, κάποια μόλυνση, το αλκοόλ και η έλλειψη αντηλιακής προστασίας. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. (Η αντηλιακή προστασία αποτελεί ένα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον κεφάλαιο, γι’ αυτό και θα την αναλύσουμε σε κάποιο άλλο άρθρο.)

Πώς μπορείς όμως να διώξεις τους μαύρους κύκλους; Εκτός από την αντιμετώπιση των εξωτερικών παραγόντων -τους οποίους είναι στο χέρι σου να ελέγξεις- σημαντική είναι και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στην περιοχή γύρω από τα μάτια σου και η χρήση μια σωστής κρέμας.

Κρέμες που βοηθούν στη μείωση αυτών των προβλημάτων είναι αυτές που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, ένζυμα, βιταμίνες Α και Ε, και σάκχαρα που δίνουν τροφή και επανορθώνουν το δέρμα, συσφίγγοντάς το και ταυτόχρονα επαναφέροντας τη χαμένη του σφριγηλότητα!

Διάλεξε την κατάλληλη κρέμα για εσένα με τη βοήθεια ενός ειδικού. Μην αγοράζεις κρέμες που σου σύστησε κάποια φίλη σου. Μπορεί να προκαλέσεις κακό, και αυτό γιατί ο τύπος δέρματος -και, κατ’ επέκταση, οι ανάγκες του – είναι διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Και οι ειδικοί βρίσκονται στα καταστήματα για αυτόν ακριβώς το λόγο. Συμβουλέψου και εμπιστέψου τους!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου