ΥΓΕΙΑ

Κουρκουμας και ομορφια…

κουρκουμας-και-ομορφια-316977

Προβλήματα του δέρματος που μπορούν να αντιμετωπιστούν με Κουρκούμη( Turmeric).

Το turmeric. έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη. Εκτός από την γνωστή χρηση του στη μαγειρικη το παραδοσιακό αυτο μπαχαρικο επίσης χρησιμοποιείται συχνά και ως θεραπεία ομορφιάς του δέρματος.

Η ριζα αυτη ειναι πλούσια σε ενώσεις που λεγονται curcuminoid και ειναι αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες.Μπορεί να εξαφανισει το πρόβλημα της πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής. Και οχι μονο αυτα, η κουρκούμη έχει και άλλα οφέλη για την ομορφιά. Ποια είναι τα οφέλη;

1.Εξαφανιζει την πιτυρίδα

Τα προβλήματα της Πιτυρίδας και του ξηρου δέρματος της κεφαλής μπορούν να ξεπεραστούν με κουρκούμη. Συνταγη.Ανακατέψτε τον κουρκουμα με το καυτό λάδι, και εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής που έχει υγρανθεί πρωτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν (μαλακου τύπου).

2.Θεραπευει την ακμή

Το turmeric μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λύσει το πρόβλημα της ακμής. Με την κουρκούμη το δέρμα γινεται πιο λείο και απαλαγμενο απο την ακμή.Συνταγη.Αναμειγνύετε λίγο κουρκουμά με γάλα και ελαιόλαδο. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικα μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο,σαν μασκα. Αφήστε τη για 15 λεπτά ή και περισσότερο, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3.Μειώνει τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους των ματιων.

Με τη Κουρκούμη επίσης μπορειτε να αφαιρέσετε τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους στα μάτια. Συνταγη.Φταξτε ένα πολτο απο σκονη κουρκούμης με λίγο γάλα. Απλώστε το στο προσωπο γύρω από τα μάτια και αφήστε το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

4.Ενυδατώνει το δέρμα

Η κουρκούμη ενυδατώνει και μαλακώνει το τραχύ δέρμα. Συνταγη.Αναμείξτε ένα ασπράδι αυγού με δύο σταγόνες ελαιόλαδο, λεμόνι και ροδόνερο. Προσθέστε τον κουρκουμα και ανακατεψτε καλα. Εφαρμόστε στα ξηρά μέρη του σώματος, όπως αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου