ΕΛΛΑΔΑ

Ανάκληση ιχθυηρών απο τον ΕΦΕΤ

ανάκληση-ιχθυηρών-απο-τον-εφετ-320511

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον προσδιορισμό ισταμίνης και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου και την Α’ Χημική Υπηρεσία Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε την διακίνηση εγκυτιωμένων ιχθυηρών (Κολεοί Ακέφαλοι Αλίπαστοι), που περιείχαν ισταμίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για αλίπαστους κολεούς ακέφαλους, σε λευκοσιδηρά κυτία, με την εμπορική επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟΝ – ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ», σε συσκευασία του 1 κιλού, με ημερομηνία παραγωγής 31.11.2010, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30.11.2012, με αριθμό παρτίδας LT16-301110 και με αριθμό γραμμοκώδικα 2121212121166. Το προϊόν παρασκευάζεται στην Χίο από την επιχείρηση ΒΑΣ. & ΝΙΚ. ΤΣΑΠΑΛΑΣ Ο.Ε.

«ΑΙΓΑΙΟΝ» ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ, στην οποία και έγινε ο έλεγχος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση / ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την ελληνική επιχείρηση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες) να μην το καταναλώσουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου