ΥΓΕΙΑ

Η υπερθερμία για την καταπολέμηση του καρκίνου

η-υπερθερμία-για-την-καταπολέμηση-του-369303

Κερδίζει έδαφος η πρωτοποριακή μέθοδος

Πρωτοπορεί η Θεσσαλονίκη στην εφαρμογή της ολοσωματικής υπερθερμίας, μιας μεθόδου για την αντιμετώπιση του καρκίνου η οποία βασίζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας πέρα από το φυσιολογικό και η οποία δεν έχει παρενέργειες.

Η μέθοδος της υπερθερμίας, που από τον περασμένο Νοέμβριο έχει αναγνωριστεί ως ιατρική πράξη από το υπουργείο Υγείας, εφαρμόζεται στην Αθήνα στο νοσοκομείο Αττικόν και σε δύο ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης ενώ σε λίγους μήνες θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Με τη μέθοδο της υπερθερμίας καταστρέφονται τα καρκινικά κύτταρα μέσω της αύξησης της θερμοκρασίας. Η μέθοδος όταν μπορεί να εφαρμοστεί είτε τοπικά και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται σε μία περιοχή, είτε ολοσωματικά και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα που είναι διάσπαρτα σε όλο το σώμα.

Η περιοχική ή τοπικά εφαρμοζόμενη υπερθερμία γίνεται κάθε 72 ώρες και βασίζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος από 42 έως 45 βαθμούς Κελσίου ενώ η ολοσωματική υπερθερμία, γίνεται μια φορά κάθε 30 ημέρες για τρεις συνεχόμενες μήνες και βασίζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας στους 39 βαθμούς Κελσίου για 3 – 4 ώρες ή στους 41 βαθμούς Κελσίου και υψηλότερα για πάνω από 60 λεπτά.

Σήμερα η υπερθερμία χαρακτηρίζεται ως ο τέταρτος πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική. Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες που συνδυάζουν την υπερθερμία με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία επιβεβαιώνουν τη συνεργική δράση όλων αυτών με εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη διάρκεια και την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Παγκοσμίως έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν περισσότερες από 3000 μονάδες υπερθερμίας και κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες συνεδρίες σε συνεργασία με ογκολόγους και ακτινοθεραπευτές , βοηθώντας και ενισχύονται τους ασθενείς που πάσχουν από κάθε μορφή καρκίνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου