ΥΓΕΙΑ

Συναγερμός για βακτήριο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά

συναγερμός-για-βακτήριο-ανθεκτικό-στ-387005

Ένας Βέλγος πέθανε μετά την επιστροφή του από το Πακιστάν, όπου μολύνθηκε από ένα βακτήριο ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά, δήλωσε ένας υπεύθυνος του βελγικού νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

«Πρόκειται για έναν διαβητικό ασθενή που ζούσε στις Βρυξέλλες. Σε ταξίδι του στο Πακιστάν είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και αναγκάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της χώρας με σύνθλιψη κνήμης. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Βέλγιο, όμως βρισκόταν σε κατάσταση σήψης», εξήγησε ο Πιεράρ.

Παρά τη χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών ο ασθενής πέθανε, δήλωσε ο γιατρός.

Το εντεροβακτήριο αυτό, παράγωγο ενός ενζύμου τύπου NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 από τον Τίμοθι Ουόλς του πανεπιστημίου του Κάρντιφ σε ένα σουηδό ασθενή, ο οποίος είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Ινδίας.

Όμως, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases, οι ερευνητές το εντόπισαν από τότε σε 37 ασθενείς στη Βρετανία, κάποιοι από τους οποίους είχαν ταξιδέψει στην Ινδία ή το Πακιστάν για να υποβληθούν σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής.

Στο άρθρο στο περιοδικό The Lancet αναφέρεται ότι το βακτήριο έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά σε ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί στην Ινδία και εκφράζονται φόβοι για παγκόσμια εξάπλωσή του

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου