ΥΓΕΙΑ

Φαγητό στο αεροπλάνο;

φαγητό-στο-αεροπλάνο-392699

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας, τα οποία δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά αφού λίγο – πολύ όλοι το ξέραμε, το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι και τόσο υγιεινό. Για να αντιμετωπίσεις το άγχος του ταξιδιού, να ξεπεράσεις το Jet lag και να έχεις καλύτερη διάθεση υπάρχουν μερικές τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν!

Για να αντιμετωπίσεις το στρες του ταξιδιού πάρε στη χειραποσκευή σου ένα πορτοκάλι. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C καταπολεμά το στρες. Συγκεκριμένα, μια γερμανική έρευνα που συμμετείχαν 120 άτομα τα οποία ακολούθησαν αγχωτικές και πιεστικές διαδικασίες έδειξε ότι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C βοήθησαν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Επίσης μπορείς να πάρεις μαζί σου καρύδια, τα οποία κρατούν τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν το στρες σε φυσιολογικά επίπεδα και είναι εύκολο να τα έχεις δίπλα σου στη θέση του αεροπλάνου.

Πες αντίο στο Jet lag με αμύγδαλα και ηλιόσπορους, που είναι πλούσια σε μελατονίνη, την ορμόνη που βοηθά τον εγκέφαλό μας να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε όχι. Μπορείς ακόμα να πάρεις μαζί σου μια μπανάνα για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικότερα το Jet lag. Εκτός του ότι σε τροφοδοτούν με μελατονίνη οι μπανάνες σε προστατεύουν και από μυϊκές κράμπες που δημιουργούνται από τις άβολες θέσεις των αεροπλάνων. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, η έλλειψη του οποίου μπορεί να δημιουργήσει κράμπες και επίσης μπορούν να σε κάνουν να ηρεμήσεις αφού όπως όλα τα φρούτα περιέχουν το αμινοξύ τρυπτοφάνη.

Σε περίπτωση που ανακατεύεσαι και το ταξίδι σου φέρνει ζαλάδες το γεύμα πριν το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να επιλέξεις ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Pennsylvania έδειξε ότι νιώθουμε 26% λιγότερο ζαλισμένοι όταν έχουμε φάει ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνες σε σχέση με ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες. Έτσι, πριν από το ταξίδι θα μπορούσες να φας ένα burger το οποίο όμως να μην έχει πολλές σάλτσες ή πολύ βούτυρο.

Τέλος, η διάθεσή σου στο ταξίδι θα βελτιωθεί τρώγοντας μαύρη σοκολάτα. Ένα κομμάτι από αυτή τη σοκολάτα που μπορείς πανεύκολα να βρεις στα μαγαζιά στο αεροδρόμιο θα σε «ανεβάσει». Συγκεκριμένα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε τρυπτοφάνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου