ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις με το παγωτό και θέτεις την υγεία σου σε κίνδυνο

αυτό-είναι-το-λάθος-που-κάνεις-με-το-παγ-766429

Καλοκαίρι θα πει (και) παγωτό! Και παγωτό θα πει απόλαυση.

Συνδεδεμένο με τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, τη θάλασσα και τις διακοπές, το παγωτό είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού και μπαίνει στα σπίτια όλων για να δροσίσει τον ουρανίσκο μας, με τις οικογενειακές συσκευασίες να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Ωστόσο, το σερβίρισμα του δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει μόλις βγει από την κατάψυξη.

Το μόνο που θέλετε, είναι μία μπάλα παγωτό για να δροσιστείτε, αλλά όταν το βγάζετε από την κατάψυξη, είναι τόσο παγωμένο, που θα πρέπει να δώσετε «μάχη» για να βγάλετε μία μπάλα.

Παιδεύεστε με το σκουπ, λυγίζετε κουτάλια και η αναμονή για το αγαπημένο σας γλύκισμα είναι μεγάλη και βασανιστική.

Το πιο σύνηθες είναι να αφήσετε το παγωτό για λίγο έξω, προκειμένου να γίνει πιο μαλακό και πολλές φορές αφήνετε την οικογενειακή συσκευασία για αρκετή ώρα εκτός ψυγείου μήπως θελήσετε δεύτερη μερίδα.

Κι όμως αυτή η συνήθεια είναι λανθασμένη και θέτετε τη υγεία σας σε κίνδυνο.

Οπως σημειώνουν οι ειδικοί, το παγωτό λιώνει γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και το γαλακτώδες, ζαχαρούχο, υγρό διάλυμα αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια, όπως η λιστέρια.

Αυτό σημαίνει ότι αφήνοντας το παγωτό για ώρα εκτός κατάψυξης, έχετε μεγάλες πιθανότητες να έχετε τις επόμενες μέρες προβλήματα με το στομάχι σας, ναυτίες, εμετούς και διάρρεια.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάζετε το παγωτό πίσω στην κατάψυξη με το που σερβιριστείτε, πριν ακόμα λιώσει.

bovary.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου