ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα δωρεάν τεστ μνήμης

πρόγραμμα-δωρεάν-τεστ-μνήμης-812865

Πραγματοποιήθηκαν από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με την μονάδα Alzheimer, τα Τεστ Μνήμης σε πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου ενώ θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Να σημειωθεί ότι βασικό μέλημα του προγράμματος ελέγχου μνήμης είναι ο εντοπισμός πιθανών δυσκολιών μνήμης, κρίσης, προσοχής, συγκέντρωσης, λόγου και μάθησης που ίσως οφείλονται στην νευροεκφυλιστική νόσο Alzheimer ή σε άλλου τύπου άνοια.

Η εξέταση διεξάγεται από εκπαιδευμένους ψυχολόγους και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών και για την διαδικασία και τις πληροφορίες που συλλέγονται τηρείται το απόρρητο.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία στο ΚΕΠ Υγείας στο τηλέφωνο 24210-34121 (κ. Τακοπούλου).

Πρόγραμμα “Καθαρά Χέρια”

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το πρόγραμμα “Καθαρά Χέρια” από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου.

Τα “Καθαρά Χέρια” είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με κύρια δραστηριότητα την συλλογή χρησιμοποιημένων σαπουνιών από τα ξενοδοχεία.

Μετά από συνάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Μορφογιάννη με εκπροσώπους της οργάνωσης αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας και της προσφοράς σαπουνιών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου