ΤΟΠΙΚΑ

Εξόρμηση διατροφολόγων στα σχολεία, με συντονισμένες ενημερωτικές δράσεις

εξόρμηση-διατροφολόγων-στα-σχολεία-μ-814795

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές γυμνασίων ήταν οι αποδέκτες των ενημερωτικών δράσεων που πραγματοποίησαν σε όλη τη Μαγνησία μέλη της Ενωσης Διατροφολόγων, αξιοποιώντας εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα αγωγής υγείας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνέγραψαν η Βολιώτισσα διαιτολόγος – διατροφολόγος Νότα Μπλούχου, με αντίστοιχους επιστήμονες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποβάλουν τα παιδιά τις κακές διατροφικές συνήθειες και να υιοθετήσουν τη μεσογειακή διατροφή, που προσφέρει ευεξία και ενισχύει τους δείκτες της καλής υγείας.

Αναλύοντας τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος, η Νότα Μπλούχου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «έχει μια εξελικτική διαδικασία που ξεκινάει με την επιμόρφωση των παιδιών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού και συνεχίζεται μέχρι την τρίτη Λυκείου».

Η θεματολογία αλλάζει ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και την τάξη. «Ουσιαστικά, αυτό που κάνουμε είναι μια εξελικτική διαδικασία διατροφικής αγωγής, ούτως ώστε να στοχεύσουμε σε καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών, για να είναι συνειδητοί καταναλωτές και να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη διατροφική διαπαιδαγώγηση του Ελληνα πολίτη, με κέντρο βάρους τη μεσογειακή διατροφή», είπε η κ. Μπλούχου.

Η ενημερωτική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από επτά σχολεία του κέντρου και της περιφέρειας, με την συμμετοχή ισάριθμων διαιτολόγων – διατροφολόγων, οι οποίοι «ταξίδεψαν» από τον Βόλο μέχρι την Αργαλαστή και το Τρίκερι, για να μιλήσουν στα παιδιά για την διατροφή.

Περιγράφοντας την παραπάνω διαδικασία, ο Κωνσταντίνος Λάμπης, μέλος της Ενωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων, ο οποίος συμμετείχε στην παραπάνω δράση ως ομιλητής, ανέφερε ότι «γίνονται πολύ σημαντικές προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, ενώ παράλληλα υπάρχουν γονείς και οικογένειες που καλλιεργούν τις αξίες της υγιεινής διατροφής στα παιδιά τους και άλλοι που δεν εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον. Στόχος μας, κατά συνέπεια, είναι να δώσουμε στα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για να είναι υγιείς ενήλικες».

Οι γενικές κατευθύνσεις και συμβουλές των ειδικών στα παιδιά, είναι να αποφεύγουν τα αναψυκτικά, τα γλυκά, να είναι κοντά στον αθλητισμό και να διατρέφονται σωστά, με γνώμονα τη μεσογειακή διατροφή, που είναι απαραίτητη σε όλες τις ηλικίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου