ΤΟΠΙΚΑ

«Κρέμασε» για μία ακόμη φορά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

κρέμασε-για-μία-ακόμη-φορά-η-ηλεκτρο-52793

Απίστευτη ταλαιπωρία για ασφαλισμένους και γιατρούς. «Κρέμασε» για μία ακόμη φορά το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

Τόσο τη Μ. Πέμπτη όσο και προχθές, τρίτη μέρα του Πάσχα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι βγήκε εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία οι ασφαλισμένοι και οι γιατροί στον Βόλο. Η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ παρουσίαζε πρόβλημα στη βάση του ΑΜΚΑ και δεν μπορούσαν να συνταγογραφηθούν τα φάρμακα και οι εξετάσεις στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από τις αρχές του χρόνου παρουσιάζεται σχεδόν μια φορά τον μήνα, με αποτέλεσμα μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του οι ασθενείς να μένουν χωρίς τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, ενώ προκαλείται αναστάτωση και δυσλειτουργία στα ιατρεία.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ε. Τσάμης επιβεβαίωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως το πρόβλημα με το σύστημα που υποστηρίζει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι υπαρκτό και πως αρκετά συχνά προκύπτουν τεχνικά προβλήματα που προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στη διεκπεραίωση συνταγών και παραπεμπτικών εξετάσεων.

Το πρόβλημα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει επισημανθεί αρκετές φορές στο Υπουργείο Υγείας αλλά και στην επιβλέπουσα αρχή της ΗΔΙΚΑ.

Μάλιστα ο ιατρικός κόσμος έχει ζητήσει να αναβαθμιστεί το σύστημα, διότι δεν είναι δυνατόν να αποσπάται ο ιατρός από το έργο του και ο ασφαλισμένος να ταλαιπωρείται για μία ιατρική συνταγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου