ΥΓΕΙΑ

Το Facebook επιδεινώνει το άσθμα!

το-facebook-επιδεινώνει-το-άσθμα-476578

«Το Facebook και τα κοινωνικά δίκτυα γενικότερα μπορεί να αποτελούν μια νέα πηγή ψυχολογικού στρες, αντιπροσωπεύοντας ένα παράγοντα που πυροδοτεί την επιδείνωση της κατάστασης καταθλιπτικών ασθματικών ατόμων», όπως υποστηρίζουν Ιταλοί γιατροί .

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε  στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» και το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ερευνητές, υπό τον Τζενάρο Ντ’ Αμάτο του Νοσοκομείου της Νάπολης ανέφεραν ότι μελέτησαν ένα ασυνήθιστο περιστατικό. Πρόκειται για έναν 18χρονο νέο με ιστορικό άσθματος, ο οποίος άρχισε ξαφνικά να βιώνει κρίσεις αδυναμίας αναπνοής, ακόμα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κάτι που ποτέ πια στο παρελθόν δεν του είχε συμβεί.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο νέος ήταν πολύ στενοχωρημένος, επειδή είχε χωρίσει με τη φίλη του, η οποία τον είχε διαγράψει από τη λίστα των φίλων της στο Facebook και δε μπορούσε να βλέπει το προφίλ της,  ενώ παράλληλα μετά το χωρισμό τους εκείνη άρχισε να αποκτά πολλούς νέους φίλους στο internet.

Έκπληκτοι διαπίστωσαν πως  κάθε φορά που ο νεαρός συνδεόταν στο δίκτυο, ο όγκος του αέρα που εισέπνεε μειωνόταν δραματικά, μερικές φορές περισσότερο από 20%.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου