ΔΙΕΘΝΗ

Τα ποδαράκια της ήταν ανάποδα & προς τα πίσω & τα ίσιωσαν (Photos)

τα-ποδαράκια-της-ήταν-ανάποδα-προς-τα-78240

Η Τζαστίν είναι ένα 11χρονο κορίτσι από το Καμερούν με μια σπάνια διαταραχή στην ανάπτυξη της. Πάσχει από την νόσο του Blount μια αναπτυξιακή διαταραχή κατά την οποία παρουσιάζεται παθολογική τοξοειδής παραμόρφωση των κάτω άκρων έτσι ώστε να δημιουργείται ένα κενό μεταξύ των γονάτων.

Στη Τζαστίν τα γόνατα της σχημάτιζαν κύκλο και βρισκόταν στο 6ο στάδιο της παραμόρφωσης, το τελευταίο και πιο δύσκολο.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις συγκέντρωσαν χρήματα προκειμένου να χειρουργηθεί η μικρούλα κάτι που το κατάφεραν ύστερα από λίγο καιρό.

Η επέμβαση έγινε στο χειρουργείο του φιλανθρωπικού πλοίου Mercy και μόνο εύκολη δεν ήταν. Έπρεπε να κόψουν τα κόκαλα της κνήμης, να τα χαράξουν και να τα ισιώσουν και μετά να τα τοποθετήσουν σε ειδικούς νάρθηκες έτσι ώστε αυτά να αναπτυχθούν κανονικά.

«Δεν υπάρχει τίποτε που να μην μπορώ να κάνω τώρα» λέει η Τζαστίν η οποία πριν την επέμβαση περπατούσε 4 χιλιόμετρα για να πάει και άλλα 4 για να επιστρέψει από το σχολείο της, στην κατάσταση που βρισκόταν.

Επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας ήταν ο ορθοπεδικός χειρουργός Dr Φρανκ Χαγιόν ο οποίος είπε πως η επέμβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη αφού εκτός όλων των άλλων τα πόδια της μικρής είχαν γυρίσει κατά 180 μοίρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου