ΥΓΕΙΑ

Tech neck: Το σύγχρονο πρόβλημα και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις

tech-neck-το-σύγχρονο-πρόβλημα-και-πώς-μπορεί-150915

Είμαστε συνδεδεμένοι σε ένα smartphone 24/7.

Το χρησιμοποιούμε συνέχεια για να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε στιγμές με τους φίλους μας, να ενημερωθούμε και πολλά πολλά ακόμα. Κάποιοι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο εξάρτησης από το κινητό τους τηλέφωνο και κοιμούνται με αυτό, έχοντάς το δίπλα στο μαξιλάρι τους.

Οι ατελείωτες ώρες στο κινητό και τον υπολογιστή, είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, είναι συνήθεια και εκτός από την απεριόριστη πληροφόρηση που σου χαρίζουν, έχουν αντίκτυπο και στον οργανισμό σου.

Θα έχεις ήδη καταλάβει πόσο μπορεί να επηρεάσει την διάθεση και την ψυχολογία σου, όπως επίσης και το ίδιο σου το σώμα αλλά και την επιδερμίδα σου.

Εκτός, λοιπόν, από το άγχος που δημιουργεί, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και πόνους στους καρπούς των χεριών σου αλλά και το λεγόμενο tech neck.

Τι είναι όμως το tech neck;

Ο όρος έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια και – σύμφωνα με τους δερματολόγους – είναι αποτέλεσμα της συνεχούς κάμψης του λαιμού μας πάνω από την οθόνη του τηλεφώνου μας.

Αυτή η κίνηση εκτός από κακή για τον αυχένα σου, οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος, πτώση των σιαγόνων και ζάρες γύρω από τον λαιμό. Μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε περισσότερες γραμμές και ρυτίδες γύρω από το πηγούνι και την περιοχή του λαιμού.

Και αν νομίζεις ότι δεν το κάνεις πολύ και δεν κινδυνεύεις, μάθε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας 18 έως 39 ετών σκύβουν πάνω από το κινητό περίπου 150 φορές την ημέρα.

Πώς να το αποφύγεις; Με αυτά τα τιπ δεν είναι ποτέ αργά να το σώσεις.

1. Φρόντισε το λαιμό σου όπως το πρόσωπο σου Οι περισσότερες ακολουθούμε μια ρουτίνα περιποίησης, αλλά ξεχνάμε να απλώνουμε τα προϊόντα και στην περιοχή του λαιμού. Θυμήσου ότι το δέρμα στο λαιμό είναι λεπτό όπως γύρω από τα μάτια και δύο φορές πιο λεπτό από αυτό του υπόλοιπου προσώπου σου.

2 Κάνε μασάζ στην περιοχή με λάδι πλούσιο σε βιταμίνες με ανοδικές κινήσεις που φτάνουν μέχρι και τα αυτιά.

3 Σταμάτα να στηρίζεις το πηγούνι στα χέρια σου. Μην ακουμπάς το σαγόνι στα χέρια σου ενώ κοιτάζεις την οθόνη του υπολογιστή. Αυτό δημιουργεί περισσότερες ζάρες στο δέρμα γύρω από το λαιμό. Ακόμα, είναι καλύτερο όταν μιλάς στο κινητό να χρησιμοποιείς ακουστικά αντί να σκύβεις προς τα μπρος ή στο πλάι.

4 Γύμνασε τον λαιμό σου Πρόλαβε το tech neck με αυτήν την απλή άσκηση. Τοποθέτησε 4 δάχτυλα του δεξιού χεριού στην αριστερή πλευρά του προσώπου σου. Ακούμπησε το άλλο χέρι στον ώμο και στρέψε το κεφάλι σου αργά προς τα δεξιά. Κράτησε το εκεί για 10” και επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

5 Αν τώρα οι ρυτίδες στο λαιμό σου από το tech neck είναι έντονες και μη αναστρέψιμες υπάρχουν και τα fillers.

Ενέσεις με μικρές δόσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να χαρίσουν ξανά σύσφιξη, ελαστικότητα και λεία επιδερμίδα.

bovary.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου