ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπράτσος: «Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει συνέχεια…»

μπράτσος-ο-ολυμπιακός-βόλου-έχει-συν-227432

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Μπράτσος, στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου σχολίασε μεταξύ άλλων: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ερχόμασταν, για να ανταποκριθούμε σε ένα παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι για μας είχε ιδιαιτερότητα πέραν των εξωαγωνιστικών δεδομένων. Προσπαθούσαμε να πείσουμε τους ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν σαν έναν κανονικό αγώνα, που για μας είχε και πάρα πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Γνωρίζαμε τον τρόπο παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας και αυτό που θέλαμε να κάνουμε σε σχέση με τα παιχνίδια που είχαμε δει και την ανταπόκριση των άλλων αντιπάλων με τη συγκεκριμένη ομάδα, ήταν να προσπαθήσουμε να πάρουμε εμείς την κατοχή της μπάλας, να τους βάλουμε σε κατάσταση άμυνας και να μην επιτρέψουμε, ειδικά στο χώρο του κέντρου, να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ηταν καθοριστικές οι ευκαιρίες που χάθηκαν, η κεφαλιά του Τόσκα και το πλασέ του Στέφανου (σ.σ. Βαρούχα). Και πάλι από μία φάση που ξανά είχαμε κατοχή της μπάλας, χάθηκε η μπάλα στο χώρο του κέντρου και βρεθήκαμε πάλι με ολιγάριθμα μέσα στην περιοχή μας. Ηρθε το πέναλτι κι εκεί θεωρώ ότι τελείωσε το παιχνίδι λόγω εξωαγωνιστικών γεγονότων, για τα οποία δεν αρμόζει να ασχολούμαστε, γιατί θεωρώ η θέση μας είναι να προστατεύουμε και να πρεσβεύουμε το ποδόσφαιρο και να προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο με τους ποδοσφαιριστές. Από το 70’ και μετά η διακοπή αυτή, μας αποσυντόνισε και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε κι εκεί ουσιαστικά έληξε το παιχνίδι.

Θέλω να σταθώ σε δυο τρεις φάσεις που μπορούσαμε κι εμείς να διεκδικήσουμε κάτι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πατούσαμε περιοχή και μπορούσε να μας έχει δοθεί πέναλτι με χέρι στο δεύτερο ημίχρονο. Κάποιες φάσεις κόβονταν πολύ εύκολα σε μας με φάουλ, ενώ αντίθετα δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση η αντίπαλη ομάδα. Θέλω να δω με προσοχή πως δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, γιατί υποπτεύομαι ότι έχει γίνει φάουλ στον Βασίλιεβιτς κι από εκεί επήλθε η αντεπίθεση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει συνέχεια, είναι μία ιστορική ομάδα, το έδειξε σήμερα (σ.σ. χθες), οι φίλαθλοί του είναι κοντά. Μένουμε εδώ, αυτό το παιχνίδι πέρασε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε με ηρεμία το μέλλον και να δούμε τη συνέχεια. Δε θέλω να προτρέχω ούτε θετικά ούτε αρνητικά για τον τραυματισμό του Ανδρέα Κόκα, θέλω να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το μέγεθος του τραυματισμού του. Του εύχομαι να είναι μικρός ο τραυματισμός του και να συνεχίσουμε».

Από τη μεριά των φιλοξενούμενων ο Ισπανός τεχνικός Χουάν Φεράντο σχολίασε: «Οφείλουμε να ξεκινήσουμε με το ατυχές γεγονός του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, του Ανδρέα Κόκα. Όταν έπαιζα, είχα και εγώ τραυματισμούς και δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να τον βοηθήσουμε στη σκέψη, είναι μια δύσκολη στιγμή. Καλή τύχη, γρήγορη επάνοδο και υπομονή. Στα πρώτα 15-20 λεπτά είχαμε καλύτερη τοποθέτηση στην επίθεση, αλλά στα τελευταία λεπτά είμαι απογοητευμένος γιατί χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με πολλά φάουλ και διακοπές. Ήταν δύσκολες στιγμές για εμάς. Στο πρώτο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου αποκτήσαμε ξανά τον έλεγχο. Είμαστε χαρούμενοι, γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, έχει ποιότητα και είναι από τις δυνατές ομάδες αυτού του ομίλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου