ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού μετ΄ εμποδίων σε οφθαλμίατρο στον Βόλο

ραντεβού-μετ΄-εμποδίων-σε-οφθαλμίατρ-253564

Προγραμματισμός ραντεβού μετ’ εμποδίων για ασφαλισμένους με γιατρούς οφθαλμολογίας. Με τον ΕΟΠΥΥ συμβεβλημένοι είναι μόλις τέσσερις οφθαλμίατροι στον Βόλο, με αποτέλεσμα εξαιτίας και του περιορισμένου πλαφόν των επισκέψεων, να «κλείνει» ο μήνας μέσα στις πρώτες μέρες.

Την ίδια στιγμή, με δυσκολία μπορεί να προγραμματίσει κανείς ραντεβού και στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στην Οφθαλμολογική Κλινική, όλοι και όλοι είναι δύο οι επικουρικοί γιατροί που προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν, είτε για όσους νοσηλεύονται στην Κλινική είτε για όσους ενδιαφέρονται να εξεταστούν στο ιατρείο. Όσο για το ΠΕΔΥ, η ειδικότητα του οφθαλμίατρου παραμένει «στο ψυγείο» γεγονός που προκαλεί έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» για όσους χρειάζονται θεραπεία ή παραπεμπτικό για να υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ασφαλισμένοι από τον Βόλο αναγκάζονται, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις, να απευθυνθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ επίσης μεγάλη «διαρροή» παρατηρείται και προς ιδιώτες γιατρούς της γείτονας πόλης, με τους ασφαλισμένους -όσοι έχουν φυσικά τη δυνατότητα- να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μία εξέταση ή για μία επέμβαση.

Με δύο επικουρικούς η Οφθαλμολογική στο ΓΝΒ

Μετά τον θάνατο του διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Κων. Μπαρπάκου, στο τμήμα υπηρετούν δύο επικουρικοί. Προβλέπεται επίσης ακόμη μία θέση ειδικευόμενου γιατρού, η οποία όμως είναι κενή, όπως επίσης κενές είναι και τέσσερις θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ. Από το 2011 έχει προκηρυχθεί μία θέση γιατρού, ο οποίος όμως δεν έχει αναλάβει υπηρεσία.

Λόγω των ελλείψεων θα πρέπει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο τμήμα οι εφημερίες είναι σχεδόν αδύνατο να εκτελεστούν κανονικά, με αποτέλεσμα οι δύο επικουρικοί γιατροί να γίνονται «μπαλάκι», προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά που ανακύπτουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου