ΤΟΠΙΚΑ

Εξαρση εποχιακών ιώσεων στον Βόλο λόγω αλλαγής της θερμοκρασίας

εξαρση-εποχιακών-ιώσεων-στον-βόλο-λόγ-279302

Εξαρση τωνεποχιακών ιώσεων παρατηρείται λόγω αλλαγής της θερμοκρασίας, ενώ στο μεταξύ πολλοί Βολιώτες σπεύδουν να εμβολιαστούν έγκαιρα, προκειμένου να αναπτύξουν «ασπίδα προστασίας» κατά της γρίπης. Γιατροί και φαρμακοποιοί τονίζουν ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, κυρίως για όσους είναι άνω των 65 ετών, ενώ συνιστούν ταυτόχρονα στον τοπικό πληθυσμό τον έγκαιρο εμβολιασμό.

Ρεπορτάζ:ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα συμπτώματα των εποχιακών ιώσεων που παρατηρούνται τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι κατά βάση καταρροή, αίσθημα κόπωσης, πονοκέφαλοι, δέκατα, πόνος στο λαιμό και βήχας. Οι ηλικίες που επηρεάζονται περισσότερο είναι κυρίως τα παιδιά και οι μεγαλύτερης ηλικίας. Το συμπτώματα διαρκούν τρεις περίπου μέρες και συνήθως δεν είναι ανησυχητικά, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευθύμιος Τσάμης, ο οποίος υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «αν υπάρξουν επιπλοκέςκαι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, πρέπει να παρέμβουμε με αντιβιώσεις».

Η συμβουλή του ως γιατρού είναι «η ανάλογη ένδυση σύμφωνα με την εποχή, η αποφυγή της καταπόνησης που μειώνει την άμυνα του οργανισμού και να αποφεύγεται όσο είναι δυνατόν ο συγχρωτισμός που συμβάλλει στη μετάδοση των ιώσεων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τονίζει ότι ο πληθυσμός πρέπει να εμβολιαστεί έγκαιρα, προκειμένου να προφυλαχτεί από τη γρίπη. Οι ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι οι άνω των 65, όσοιαντιμετωπίζουν καρδιολογικάή αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη, οι έγκυες και όσες διανύουν την περίοδο της λοχείας, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί και όσοι, γενικότερα, βρίσκονται σε πολυσύχναστους χώρους εργασίας.Οι ασθενείς με καταστολή ανοσοποιητικού, ωστόσο,πρέπει να ζητούν συμβουλή από τον γιατρό τους. Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τονίζει ότι «ο κόσμος πρέπεινα ακούει τους γιατρούς για θέματα υγείας».

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης ξεκίνησε από τα τέλη του Σεπτεμβρίου κι όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Ματσιόλης, αρκετοί Βολιώτες, μεγάλης κυρίως ηλικίας, έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ο ίδιος συνιστά, παράλληλα, στους άμεσα ενδιαφερόμενους να προγραμματίσουν έγκαιρα τον εμβολιασμό και να μην τον αναβάλλουνγιατην τελευταία στιγμή.« Είμαστε λειτουργοί υγείας, είμαστε επιστήμονες υγείας και τονίζουμε διαρκώς ότιμόνο με τονεμβολιασμό μπορεί να διασφαλιστεί η καλύτεραη υγεία και η διαβίωση», επισημαίνει ο κ. Ματσιόλης, ενώπαρατηρεί ότι αρκετοί Βολιώτες εμβολιάστηκανέγκαιρα φέτος, διότι «η δαπάνη για την υγεία έχει αυξηθεί και ο κόσμος δεν θέλεινα αρρωστήσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου