Χαμηλής ποιότητας διατροφή έχουν, σύμφωνα με μια έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, σχεδόν οι μισοί μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο το 6% ακολουθεί την παραδοσιακή υγιεινή μεσογειακή διατροφή, ενώ μέσα από την έρευνα διαπιστώνεται επίσης, ότι παρά τις κακές διατροφικές συνήθειες, τουλάχιστον ασκούνται σε ικανοποιητικό βαθμό.
Η μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στη Στοκχόλμη, καθοδηγήθηκε από τον επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας Κώστα Τσιούφη, πραγματοποιήθηκε στη Λεόντειο Σχολή και συμπεριέλαβε περίπου 500 μαθητές (60% αγόρια και 40% κορίτσια) ηλικίας 12 – 17 ετών.