ΥΓΕΙΑ

Το χάπι “Έκστασι” ως φάρμακο ψυχοθεραπείας

το-χάπι-έκστασι-ως-φάρμακο-ψυχοθερα-851206

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια ωφέλιμη χρήση του ψυχεδελικού ναρκωτικού "Έκστασι" στην ψυχιατρική, ιδίως για την ψυχοθεραπεία ασθενών που υποφέρουν από διαταραχή μετα-τραυματικού στρες.

Μια μικρής κλίμακας δοκιμή σε 20 άτομα έδειξε ότι το ναρκωτικό-φάρμακο είναι ασφαλές και φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας. Οι Αμερικανοί ερευνητές πήραν την άδεια να κάνουν μεγαλύτερες δοκιμές σε βετεράνους του αμερικανικού στρατού.

Το "Έκστασι" (γνωστό ιατρικά ως MDMA) πιστεύεται ότι μειώνει το φόβο, επιτρέποντας στους ασθενείς, που είναι συναισθηματικά πληγωμένοι και "κλειστοί", να ωφεληθούν καλύτερα από την ψυχοθεραπεία με το γιατρό τους.

Δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες από την χρήση του φαρμάκου-ναρκωτικού, η έρευνα του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Πολυεπιστημονική Ένωση για τις Ψυχεδελικές Μελέτες.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η ουσία MDMA, πριν ονομαστεί "Έκστασι" και χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους νέους ως ναρκωτικό, είχε δοκιμαστεί ήδη από εκατοντάδες ψυχίατρους και ψυχοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο, ως υποβοηθητικό μέσο στην θεραπεία ασθενών.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου