ΥΓΕΙΑ

Οι ανεμιστήρες διώχνουν τα κουνούπια

οι-ανεμιστήρες-διώχνουν-τα-κουνούπια-851206

Η μάχη εναντίον των κουνουπιών συνήθως γίνεται με τη βοήθεια χημικών εντομοαπωθητικών, τα οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά αλλά συνήθως έχουν έντονη και ενοχλητική μυρωδιά ενώ κάποια από αυτά μπορεί να είναι και τοξικά. Για όσους προτιμούν ένα εντομοαπωθητικό χωρίς χημικές ουσίες, μια απλή λύση είναι οι… ανεμιστήρες, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως ο αέρας είναι πολύ αποτελεσματικός στην απώθηση των κουνουπιών και άλλων εντόμων.

Η εξήγηση μοιάζει προφανής, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Καθώς ο ανεμιστήρας δημιουργεί γύρω του ένα κύμα αέρα, αυτός εμποδίζει τα έντομα να μας γυροφέρνουν και να προσγειώνονται δίπλα ή πάνω μας, όπως ακριβώς εμποδίζει μια δυνατή καταιγίδα την προσγείωση ενός αεροπλάνου. Υπάρχει όμως ακόμα μία επιστημονική εξήγηση: ο αέρας διαλύει και διαχέει γύρω μας το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε ενώ ταυτόχρονα μας δροσίζει.

Συνεπώς εάν αναζητάτε μια φυσική εναλλακτική λύση για την απομάκρυνση των κουνουπιών, ξεχάστε τα εντομοαπωθητικά και βάλτε σε λειτουργία ανεμιστήρες εντός και εκτός σπιτιού.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου