ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρουσα ιατρική ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο

ενδιαφέρουσα-ιατρική-ημερίδα-στο-πνε-436127

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, γιορτή των Αγίων Πάντων, η Εκκλησία εορτάζει και τιμά τον θαυματουργό Άγιο Λουκά τον Ιατρό και Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τον πρωτοπόρο καθηγητή τις ιατρικής στη χειρουργική. Ο Άγιος αυτός είναι προστάτης μαζί με τους Αγίους Αναργύρους του θεσμού των «Λειτουργών Υγείας της Αγάπης», δηλαδή των «Γιατρών της Αγάπης», τιμώμενος, με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη. Πολλές και σημαντικές είναι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις με την ευκαιρία της εορτής του, όπως για παράδειγμα από τον Σύλλογο «Εσταυρωμένος», που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ο Πυρήνας Βόλου του ιδρύματος των «Γιατρών της Αγάπης», και η Γενική Κλινική ΑΝΑΣΣΑ του Βόλου διοργανώνουν φέτος, από κοινού, για αύριο Σάββατο 9 Ιουνίου, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι Μ Δημητριάδος και Αλμυρού ( Κ.Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) στο Βόλο, δύο ξεχωριστής σημασίας εκδηλώσεις, τόσο για το ευρύτερο κοινό, όσο και για εργαζόμενους στον ευρύτερο υγειονομικό χώρο, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Η πρώτη εκδήλωση αφορά μια ενημερωτική ιατρική ημερίδα, με θέμα: «Συχνότεροι καρκίνοι σήμερα». Απευθύνεται αποκλειστικά στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας και της περιοχής μας. Ειδικοί ιατροί θα ενημερώσουν τους πολίτες για τα βασικά σημεία που σχετίζονται με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των συχνότερα εμφανιζομένων σήμερα καρκίνων, με βάση την πολύτιμη ΑΛΗΘΕΙΑ-ΑΡΧΗ, «Γνωρίζω…. Ενημερώνομαι…. Προλαμβάνω….και συνεχίζω ΝΑ ΖΩ».

Η ημερίδα περιλαμβάνει 2 στρογγυλές τράπεζες. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στο καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού και του προστάτη και η δεύτερη στο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου. Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων προς τους ομιλητές, μετά από τις εισηγήσεις τους. Η όλη εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης και online (μέσω διαδικτύου). Η ημερίδα θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά την Τελετή Αγιασμού και Ευλογίας του έργου όλων των υγειονομικών φορέων του νομού (ιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών, μαιών, φυσιοθεραπευτών, ψυχολόγων, κ.λ.π.) και τον Καθαγιασμό των στολών αυτών, από τον Σενασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

Το γεγονός αυτό θα λάβει για πρώτη φορά χώρα στον τόπο μας, κατά μίμηση ανάλογης τελετής, που με μεγάλη επισημότητα και ιδιαίτερη ευλάβεια γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, στον ναό της Αγίας Τριάδος, στη Συμφερούπολη, μπροστά στην ανθοστόλιστη ανοικτή λάρνακα με τα ιερά λείψανα του εορτάζοντα Αγίου Λουκά, στη διάρκεια της οποίας καθαγιάζονται με ραντισμό οι στολές των υγειονομικών και παράλληλα, στο τέλος της τελετής, βραβεύονται με το παράσημο του Αγίου Λουκά όσοι διακρίθηκαν για το ήθος, και τη συνέπια στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Η τελετή αυτή θα γίνει στο διάλειμμα μεταξύ των 2 στρογγυλών τραπεζών της ιατρικής ημερίδας, από 11.30 μέχρι 12.30, στο χώρο του ιερού παρεκκλησίου της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, μέσα στο Πνευματικό Κέντρο.

Οι προσερχόμενοι στην εκδήλωση υγειονομικοί (ιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι κ. λ.π. ), να έχουν μαζί τους τη λευκή στολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου