ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμότητα για τη διαχείριση άγχους

ετοιμότητα-για-τη-διαχείριση-άγχους-448006

Ενημερωτική συνάντηση των προέδρων των εξεταστικών κέντρων και των μελών των εξεταστικών επιτροπών της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, με επίκεντρο τη διαχείριση και την άμεση αντιμετώπιση περιπτώσεων άγχους από την πλευρά των υποψηφίων. Στη διάρκεια των περσινών εξετάσεων σημειώθηκαν οχτώ περιστατικά, ενώ στόχος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι η επιμόρφωση όσων εκπαιδευτικών συμμετέχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί διεξοδικά και άμεσα κάθε έκτακτη ανάγκη.

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και παραβρέθηκαν οι πρόεδροι 17 εξεταστικών κέντρων της χερσαίας Μαγνησίας για τα γενικά λύκεια και δύο εξεταστικών κέντρων των ΕΠΑΛ. Οι πρόεδροι και τα μέλη των εξεταστικών κέντρων των νησιών ενημερώθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «εισήλθαμε στην τελική ευθεία υλοποίησης των πανελλαδικών εξετάσεων και η ενημερωτική συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως σε νομικά και τεχνικά ζητήματα των πανελλαδικών. Η χθεσινή συνάντηση πλαισιώθηκε από ταχύρρυθμη επιμόρφωση των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση περιστατικών άγχους από την πλευρά των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις και τη διαχείριση κρίσεων κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων».

Η ανταπόκριση διδασκόντων και διευθυντών σχολείων της Δευτεροβάθμιας ήταν άμεση, και οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε μια διεξοδική συζήτηση, που πλαισιώθηκε από τη διατύπωση χρήσιμων προτάσεων, απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι είχε ήδη προηγηθεί αντίστοιχο σεμινάριο την προηγούμενη εβδομάδα, στο οποίο συμμετείχαν οι πρόεδροι των εξεταστικών κέντρων και οι χειριστές του συστήματος VBI, που αφορά τον ασφαλή τρόπο μετάδοσης των θεμάτων από το υπουργείο προς τους εξεταζόμενους.

Τα επόμενα βήματα είναι ο ορισμός των επιτηρητών των εξεταστικών κέντρων, και οι ενημερωτικές δράσεις με αποδέκτες τα μέλη των λυκειακών επιτροπών και των επιτηρητών αντίστοιχα, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου