ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει ο χάρτης του ΕΣΥ – Πώς θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας ανά την επικράτεια

αλλάζει-ο-χάρτης-του-εσυ-πώς-θα-λειτο-469641

Τη λειτουργία 239 Κέντρων Υγείας αστικού τύπου σε όλη την επικράτεια μέχρι το τέλος του έτους ανήγγειλε σήμερα από τον Εύοσμο ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την οποία χαρακτήρισε «επαναστατική», αφού όπως είπε «αλλάζει ριζικά τον χάρτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κάθε μία από τις 239 μονάδες που πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2017, θα καλύπτει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ευθύνης της και θα αναφέρεται σε 10.000 έως το πολύ 12.000 ανθρώπους, ενώ για τη στελέχωσή τους θα πραγματοποιηθούν, 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών και ακόμη 1.700 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας.

Στο μεταξύ, όπως εξήγγειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι το τέλος του έτους θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη 25 Τοπικές Μονάδες Υγείας, εκ των οποίων δέκα θα βρίσκονται στον Εύοσμο και το Κορδελιό, επτά στην περιοχή της Τούμπας, πέντε στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη και τρεις στην Τριανδρία.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, θα δημοπρατηθούν εντός του 2017 στη Θεσσαλονίκη, έντεκα σχολικές μονάδες, με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), μεταξύ των οποίων και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, ενώ μέσα στο 2018 προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο, ώστε τα παιδιά να σταματήσουν να στεγάζονται σε κοντέινερ.

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα και με τη Διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και ενημερώθηκε για το έργο του καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε μάλιστα την παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των δύο ανοιχτών θεάτρων της Θεσσαλονίκης (Θέατρο Γης και Θέατρο Δάσους) καθώς και τη δημιουργία θεατρικού μουσείου. Παράλληλα ενημέρωσε τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη πως στις 15 Ιουνίου η πόλη θα φιλοξενήσει την Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου