ΥΓΕΙΑ

Τι παγίδες κρύβει η άνοιξη για τα μωρά;

τι-παγίδες-κρύβει-η-άνοιξη-για-τα-μωρά-489460

Αν και πρόκειται για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, η άνοιξη κρύβει πολλές παγίδες για τα μωρά! Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξουμε!

Ηλιακή ακτινοβολία

Πριν βγάλετε το παιδί έξω θα πρέπει να του φοράτε ειδική ενυδατική κρέμα ηλιοπροστασίας ώστε να μην κινδυνέψει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Θυμηθείτε: Ακόμη κι αν ακόμη είναι άνοιξη, το δέρμα του μωρού είναι ευαίσθητο!

Θερμοκρασία

Ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες της άνοιξης, θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι πολύ πιθανό να πιάσει ξαφνικά αεράκι. Οπότε φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας μια ζακέτα. Επίσης φροντίστε να έχετε μαζί καπέλο, κουκούλα ή ό, τι άλλο μπορεί να προφυλάξει το κεφάλι του μωρού από κρύο ή έντονο ήλιο.

Κουνούπια

Όταν έχει πέσει ο ήλιος, θα πρέπει να αντικαταστήσετε την ενυδατική αντηλιακή κρέμα προστασίας με κρέμα προστασίας από κουνούπια, ειδικά αν σκοπεύετε να το κάνετε βόλτα σε μέρος όπου υπάρχει έντονη βλάστηση και πολλή υγρασία.

Λουλούδια

Γενικά αποφύγετε να φέρνετε το παιδί σε επαφή με λουλούδια που μυρίζουν έντονα ή βγάζουν γύρη γιατί μπορεί να είναι αλλεργικό και να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Τα λουλούδια σαφέστατα είναι το δυνατό σημείο της άνοιξης και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να στερήσουμε αυτή την εμπειρία από τα μωρά μας, αλλά ειδικά τις πρώτες φορές, προσέξτε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της βόλτας για σημάδια εμφάνισης αλλεργίας, κοκκινίλες, ή ύποπτα πρηξίματα.

[govastileto.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου