Βρετανία: «Κόβουν» τη ζάχαρη λόγω υγείας

Τελευταία ενημέρωση: 2017-04-04, 11:55:27
Βρετανία: «Κόβουν» τη ζάχαρη λόγω υγείας

Σε μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης για την Παρασκευή τροφίμων κατά 1/5 μέχρι το 2020 προσανατολίζονται οι βρετανικές αρχές.

Οι οδηγίες αφορούν 9 κατηγορίες επεξεργασμένων τροφών, όπως γιαούρτι, μπισκότα και δημητριακά.
Οι οδηγίες εκδόθηκαν από την αρμόδια αρχή για τη δημόσια υγεία (Public Health England – PHE) και για φέτος ο στόχος είναι να μειωθεί η κατανάλωση ζάχαρης κατά 5%. Ακόμη, δημοσιεύτηκαν οδηγίες για το πώς η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να μειώσει τη ζάχαρη στα προϊόντα της.

Το μέτρο έρχεται ως απάντηση στο ότι πέρσι καταγράφηκε ρεκόρ στον αριθμό των παιδιών, που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Η επίπτωση της παχυσαρκίας αυξήθηκε από 9,1% την περίοδο 2014-2015 σε 9,3% το διάστημα 2015-2016 στα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και από 19,1% σε 19,8% για τα παιδιά ηλικίας 6 ετών!

Το μέτρο περιορισμού της ζάχαρης είναι μέρος ενός ευρύτερους προγράμματος του ΡΗΕ για την παραγωγή τροφίμων, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και έχει στόχο να ενθαρρύνει τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει όχι μόνο τη ζάχαρη αλλά και το αλάτι στα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και στη μείωση των θερμίδων σε αυτά.


Πηγή: virus.com.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=